Sport

Din nou sus de tot! CSM Volei Alba Blaj este în finala Cupei Challenge!

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei Challenge la volei feminin, după ce a învins echipa maghiară MCM-Diamant Kaposvar, cu scorul de 3-1 (23-25, 25-18, 27-25, 25-21), miercuri după amiază, în deplasare, în manşa secundă a semifinalelor.

Campioana României a obţinut victoria într-o oră şi 42 de minute, după ce se impusese şi în tur, cu 3-0 (25-13, 25-18, 25-16).

CSM Volei Alba Blaj va disputa a treia sa finală europeană în ultimii patru ani, după finala Ligii Campionilor (2018) şi finala Cupei CEV (2019).

În meciul de miercuri după amiază, de la Kaposvar, gazdele au dominat primul set, pe care au reuşit să îl câştige la diferenţă minimă, 25-23. Echipa din Blaj a restabilit egalitatea, după ce a controlat a doua parte a setului secund, câştigat clar, cu 25-18. În actul al treilea, gazdele au început din nou foarte bine, dar formaţia din Blaj a echilibrat jocul şi a reuşit să se impună pe finalul setului (27-25). Având asigurată calificarea în finală, CSM a condus în ultimul set de la un capăt la altul, câştigând cu 25-21.

Ioana Maria Baciu, cu 18 puncte, a fost cea mai bună de la învingătoare. Bojana Milenkovic a contribuit cu 15 puncte. De la gazde s-au remarcat Olena Harcenko (14 puncte), Sara Klisura (14) şi Adela Helic (12).

În finală, CSM Volei Alba Blaj va întâlni echipa turcă Sistem9 Yeşilyurt Istanbul, care a învins-o în ambele manşe pe THY Istanbul cu acelaşi scor, 3-2. La formația turcă evoluează și românca Alexia Căruțașu.

Finala Cupei Challenge se va disputa în două manşe, pe 17 martie (turul) şi 24 martie (returul), primul meci fiind programat pe teren propriu, la Târgu Mureş.

sursa text: agerpres.ro

sursa foto: facebook Volei Alba Blaj, captură video Digi Sport 4

The post Din nou sus de tot! CSM Volei Alba Blaj este în finala Cupei Challenge! appeared first on albapesurse.

CSM Volei Alba Blaj s-a calificat în finala Cupei Challenge la volei feminin, după ce a învins echipa maghiară MCM-Diamant Kaposvar, cu…
The post Din nou sus de tot! CSM Volei Alba Blaj este în finala Cupei Challenge! appeared first on albapesurse.Read More

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 martie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...