Actualitate, Stirea Zilei

Din luna mai se dă startul accesării fondurile europene din noul Program Naţional pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală 2014-2020

Nicu Popa 3Cu toate temerile şi rezervele exprimate că PNDR-ul 2014 -2020 nu va putea fi accesat decât din anul 2015, iată că zvonurile au fost infirmate. Conducerea ministerului împreuna cu APDRP au decis în mod sigur că, începând cu luna mai, se v-a deschide prima sesiune de depunere a proiectelor pentru Măsura 21 ,,Investiţii în exploataţii agricole’’. Valoarea maximă eligibilă a proiectului va fi de 2.000.000 euro pentru activităţi de producţie şi de 3.000.000 euro pentru investiţiile care conduc la un lanţ scurt de aprovizionare locală.

Intensitatea sprijinului nerambursabil va fi de de 50% şi va putea fi majorat cu până la 20% în anumite condiţii, însă rata maxima a sprijinului combinat nu poate depăşi 90% pentu investiţiilor realizate de tinerii fermieri până la 40 de ani şi investiţiilor colective realizate de cooperative şi grupuri de producători şi investiţiile în proiecte integrate care conduc la crearea unui lanţ scurt de producţie.

Sumele vor fi acordate numai pentru achiziţii de maşini şi utilaje agricole, a declarat domnu Nicolae Popa, director geneal adjunct al APDRP.

De asemenea, concomitent cu lansarea aceastei măsuri, vor beneficia de sprijinul acordat de UE şi fermele familiale, în condiţiile stabilite în anul 2012. Valoarea proiectelor privind fermele de familie finaţate este cuprinsă între 5.000 de euro şi 70.000 de euro, beneficiarii putând profita de proiectele tip pe fiecare sector de activitate întocmite şi puse la dipozitia de MADR.

„Pentru că timpul este foarte scurt, s-a făcut derogare ca documentele necesare, acordurile şi autorizaţiile solicitate să se întocmească după fişa măsurii şi ghidul solicitantului aprobate prin programul 2007 -2013. Se fac eforturi susţinute de către cei implicaţi în strategia PNDR 2014 -2020 ca în toamnă să se lanseze o noua sesiune pentru Măsura 123 ,,Sprijin pentru investiţii în procesarea, comercializarea produselor agricole”.

Sunt bucuros ca avem posibilitatea să urgentăm accesarea fondurilor europene şi să venim în întâmpinarea cererilor beneficiarilor noştri fără nici un fel de amânare a perioadelor de depunere a proiectelor”, a mai declarat Nicolae Popa, directorul general adjunct al APDRP.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...