Actualitate, Stiri

Dezvoltarea industriei lemnului – promovată de ADR Centru prin intermediul proiectului ID:WOOD

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, a organizat recent, la Alba Iulia, evenimentul ”Soluții și modele de bune practici pentru îmbunătățirea competitivității IMM-urilor din industria lemnului – Contribuția proiectului ID:WOOD”. Evenimentul a reunit în sala de conferințe a Hotelului Parc peste 50 de persoane, majoritatea reprezentând companii din Regiunea Centru, clustere și alte organizații interesate de tematica acestuia.

Evenimentul a fost un prilej pentru a prezenta un bilanț al activităților întreprinse de ADR Centru în cadrul proiectului ID:WOOD, „Clustering knowledge, Innovation and Design in the SEE WOOD sector” și pentru a comunica rezultatele obținute în cele 27 de luni de implementare.

”Prin intermediul acestui eveniment ne-am propus să prezentăm rezultatele implementării proiectului ID:WOOD, care va fi finalizat în data de 31 decembrie 2014 și totodată să oferim companiilor din Regiunea Centru noi perspective și oportunități de dezvoltare. În acest sens, expunerile susținute în cadrul evenimentului au abordat teme importante și de viitor, cum sunt oportunitățile de finanțare oferite de programul Orizont 2020, Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 sau Programul Operațional Regional 2014-2020. De asemenea, vreau să subliniez faptul că abordarea la nivel transnațional a industriei lemnului, prin analiza și compararea performanțelor economice, a potențialului și rezultatelor în cercetare, transfer tehnologic dar mai ales din perspectiva implicării autorităților locale și regionale din regiunile partenere ne va ajuta în luarea unor decizii în favoarea dezvoltării acestui sector extrem de important pentru Regiunea Centru” a declarat Simion Crețu – Director General al ADR Centru.

Proiectul ID:WOOD a constituit o oportunitate importantă pentru Regiunea Centru în sensul re-aducerii în prim plan a unui sector economic cu un potențial de dezvoltare deosebit și anume industria lemnului. Analizele, planurile de dezvoltare și proiectele elaborate în cadrul inițiativei ID:WOOD, au contribuit la conturarea unei viziuni regionale privind viitorul acestui sector și totodată au contribuit la refacerea legăturilor dintre companii, universități și institute de cerce¬tare, în scopul creșterii potențialului inovativ al produselor și serviciilor oferite de firmele din Regiunea Cen¬tru.

Background ID:WOOD

Proiectului ID:WOOD – „Clustere, cunoaștere, inovare și design în domeniul lemnului în spațiul Sud Est European” este finanțat prin Programul de Coop¬erare Transnațională Sud Estul Europei, ADR Centru beneficiind de un buget de aproximativ 120.000 Euro pentru cei doi ani de implementare. Proiectul este coordonat de Institutul Forestier din Slovenia și implementat de un consorțiu format din 15 instituții și organizații Europene, printre care se numără și ADR Centru. Informații suplimentare despre proiectul ID:WOOD pot fi obținute ac¬cesând pagina de internet www.idwood.eu sau pagina ADR Centru www.adrcentru.ro.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...