Diverse

Detalii importante de care ar trebui sa tii cont atunci cand doresti sa iti achizitionezi o motocicleta second-hand

Deplasarile cu motocicleta am putea spune ca sunt momente care nu doar ca ne ofera un plus de adrenalina, ci ne permit totodata sa ne bucuram in mod placut de frumusetile naturii. Desi este inca totusi devreme sa ne putem deplasa cu motocicletele din pricina temperaturilor destul de scazute, cert este faptul ca primavara se indreapta spre noi cu pasi repezi. Este adevarat ca razele din ce in ce mai blande ale soarelui ne fac sa fim nerabdatori si sa ne dorim sa iesim la plimbare cu motocicletele cat mai repede. Vine insa o vreme cand este necesar sa renuntam la vechea motocicleta deoarece, din pacate timpul isi pune amprenta si asupra acestora. Achizitionarea unei noi motociclete este departe de a fi un lucru simplu in contextul in care este necesar sa tinem cont de o varietate de lucruri.

O motocicleta noua presupune de cele mai multe ori un cost destul de ridicat, fapt pentru care, foarte multi pasionati moto isi indreapta cu incredere atentia inspre aceste motociclete second-hand de la https://motomus.ro/motociclete-second-hand. Decizia de a achizitiona o motocicleta noua nu este usoara in contextul in care trebui sa fim onesti cu noi si sa recunoastem ca intre noi si vechile motoare se stabilesc niste legaturi speciale, pe care doar pasionatii moto le pot intelege. Cu toate acestea insa, daca ai luat decizia de a achizitiona o motocicleta noua, iata cateva lucruri la care ar trebui sa fii foarte atent.

Cum si unde vei utiliza motocicleta?

Unul dintre criteriile de selectie cele mai importante este tipul potrivit de motocicleta. Dupa cum probabil bine stim, motocicletele, in functie de tipul lor au o destinatie destul de clara. Daca vei utiliza motocicleta pentru a te deplasa pe distante lungi, pe carosabil, atunci o motocicleta de tip cruiser este o alegere potrivita. Daca esti un iubitor de adrenalina, motocicletele de tip sport reprezinta alegerea ideala.

Gradul de uzura al motocicletei.

Un alt aspect important este gradul de uzura al motocicletei pe care urmeaza sa o achizitionezi. Arunca intotdeauna o privire de ansamblu asupra motocicletei si testeaza intens franele, ambreiajul, cutia de viteze si directia. Daca constati ca ceva nu functioneaza corespunzator, cu toate ca vanzatorul te-a asigurat ca totul este in regula, probabil cea mai inteleapta decizie este aceea de a renunta la achizitie.

Sistemul electric al motocicletei.

Daca ai posibilitatea de a testa motocicleta, in mod cert este necesar sa verifici sistemul electric al motocicletei, incepand cu sistemul demaror si continuand cu instalatia de iluminat (far, lampa, stop, semnalizatoare).

Starea suspensiilor.

Inainte de a achizitiona o motocicleta, verificarea starii suspensiilor este un lucru peste care nu ar trebui sa treci cu usurinta. Putem verifica cu usuritna acest lucru daca in momentul in care ne asezam pe motocicleta, impingem putin in furca si ne lasam in spate pe sa. Daca constati faptul ca acestea nu functioneaza asa cum ar trebui si decizi totusi sa cumperi motocicleta, ia in calcul faptul ca inlocuirea suspensiilor reprezinta un cost pe care va trebui sa il suporti tot tu, mai devreme sau mai tarziu.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 februarie 2019

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...