Actualitate, Social

Despre Zewa: „Liberalii susţin investiţiile, nu îşi bat joc de cetăţeni”

512px-Zewa-logo.svgDin neştiinţă sau rea voinţă Consiliul Local Sebeş s-a umplut de ridicol şi poate fi caracterizat ca duşmanul investitorilor. Asta după ce a reuşit „performanţa” să îi alunge pe cei de la Zewa, care doreau să investească la Petreşti peste 120 de milioane de euro în modernizarea fabricii de hârtie şi înfiinţarea unui centru logistic pentru Europa de Est. Vorbim de o companie suedeză care încearcă de la începutul anului să cumpere de la administraţia locală un teren pe care să îşi dezvolte investiţia.

Au existat mai multe decizii ale consilierilor locali prin care s-au aprobat diferite hotărâri premergătoare scoaterii la vânzare prin licitaţie a respectivului teren: parcelări, întabulări, stabilirea valorii de inventar, precum şi a valorii de piaţă în vederea vânzării. De asemenea în două rânduri CL Sebeş a dat avize de principiu că doreşte să vândă terenul solicitat de către investitori. Prin licitaţie evident, licitaţie la care poate participa oricine.

În şedinţa de luni, 30 septembrie, a fost supus votului proiectul de hotărâre referitor la licitaţia pentru terenul de 3,6 hectare de care am amintit mai sus. Toate bune şi frumoase, dezbateri, discuţii aprinse pe marginea caietului de sarcini, a preţului de pornire al licitaţiei. Toate amendamentele s-au discutat şi s-au aprobat. Când a venit vorba de votul final unii colegi au dat din colţ în colţ şi au votat cum au crezut de cuviinţă: Ionuţ Lupşe şi Dorin Nistor de la PDL s-au abţinut, iar Sorel Hăbean şi Radu Roncea, ambii de la PP-DD şi Ioan Besoiu de la PDL au votat împotrivă. Vânzarea a picat la vot, iar a doua zi am aflat că Zewa va renunţa la investiţie. Lucrurile nu se opresc însă aici. Pehart Tec, care deţine actuala fabrică de hârtie îşi va muta liniile de producţie la Dej. Nu doar că nu vom avea investiţia suedeză la Sebeş şi încă 100 de locuri de muncă, dar ne vom trezi şi cu aproape 400 de şomeri în plus.

Noi liberalii am susţinut întotdeauna investiţiile şi pe cei care reuşesc, în aceste vremuri grele de criză, să creeze noi locuri de muncă. Şi am votat ca atare, pentru vânzarea terenului prin licitaţie, pentru că noi trebuie să respectăm în consiliul local voinţa locuitorilor care ne-au ales şi care doresc locuri de muncă şi o viaţă mai bună. Noi nu votăm în consiliu interesele noastre, dar mai ales nu votăm ce dorim noi. Suntem puşi acolo de cetăţeni şi votăm în interesul cetăţenilor. Cei care procedează în alt fel nu fac decât să îşi bată joc de alegători.

Radu Cristian, Consilier local PNL Sebeş, Preşedinte TNL Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

3 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...