Actualitate, INSPECTORUL PMAB, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Sebes, Stiri teius

Deputatul Ioan Dîrzu,Viorica Dăncilă şi mai mulţi miniştri au participat la serbările naţionale de la Ţebea

Mai mulți primari din Apuseni, dar și deputatul Ioan Dîrzu, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, au participat , duminică, alături de mai mulţi miniştri, la Serbările Naționale de la Ţebea, cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

La evenimentele din Baia de Criş, judeţul Hunedoara, au fost prezenţi şi mai mulţi membri ai Executivului, printre care ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Afacerilor Interne Mihai Fifor, ministrul pentru Mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat Ştefan-Radu Oprea şi ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero, dar si primarul Abrudului, Nicolae Simina, alături de alti primari din zona Apuseni.

„La 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu, liderul moţilor din timpul Revoluţiei de la 1848 – 1849, „Crăişorul munţilor” este astăzi omagiat la cimitirul din Ţebea, unde se află locul său de veci. Am fost astăzi împreună cu colegi din tot județul, alături de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă și membri Guvernului, la Serbările Naționale de la Țebea. Am adus un omagiu în fața mormântului lui Avram Iancu pentru lupta și moartea pe altarul drepturilor și libertăților neamului românesc”, a declarat deputatul Ioan Dîrzu.

Tradiţionala serbare naţională are loc la mormântul lui Avram Iancu, în inima Ţării Moţilor, în condiţiile în care pe 10 septembrie 2019 se împlinesc 147 de ani de la moartea acestuia.

Avram Iancu, unul dintre conducătorii revoluţiei de la 1848-1849 din Transilvania, s-a născut în anul 1824, la Vidra, în Munţii Apuseni, într-o familie de moţi înstăriţi. A studiat dreptul la Cluj şi a murit la 10 septembrie 1872, la Baia de Criş, fiind îngropat la Ţebea, judeţul Hunedoara, lângă „Gorunul lui Horea”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 septembrie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...