Actualitate, Politica, Stiri

DEPUTATUL PMP CLEMENT NEGRUŢ: Noul partid de dreapta se va numi C.D.R. Căderea Dreptei Româneşti

Mi-ar plăcea să pot vorbi cel mai des despre ceea ce se întâmplă în sens pozitiv în țara noastră. Din păcate însă lucrurile merg tot mai prost și asta nu e doar constatarea mea ci și a oricărui român care trăiește cu grija zilei de mâine. Am o mare nemulțumire pentru faptul că ceea ce mi-aș fi dorit să fie unirea și consolidarea dreptei românești ajunge să se piardă într-o amestecătură fără noimă și care în cele din urmă va aduce un avantaj celor care astăzi guvernează.

Nu pot să fiu impasibil când văd că partidul pentru ale cărui principii am luptat și eu vreme de 15 ani, un partid cu istorie, se diluează – pentru că până la urmă asta se întâmplă – într-un alt partid care se consideră a fi tot de dreapta, dar care a tras țara în jos, cot la cot cu PSD-ul. Da, vorbesc despre PDL, care pare să-și uite tot trecutul, și PNL partidul care a făcut parte din odiosul USL și care acum e extrem de slăbit și vulnerabil din cauza pierderii masive de parlamentari.

Vedem ce s-a întâmplat și la nivelul județului Alba, unde Mircea Hava și Teodor Atanasiu și-au dat mâna ca și cum niciodată nu ar fi fost în tabere diferite.

Vedem cum organizația PDL din Alba care a avut printre cele mai bune rezultate la nivel național, în ceea ce privește alegerile, este predată cu arme și bagaje uneia din organizațiile PNL din țară, care nu putem spune că a prea strălucit în activitatea politică.

Am mai spus-o și o mai spun: în politică 1+1 nu fac întotdeauna 2. PDL și PNL se îndreaptă spre un eșec din cauza liderilor lor de acum. Tristețea cea mai mare e legată însă de faptul că eșecul lor va însemna victoria PSD-ului și totodată condamnarea românilor.

De ce spun condamnare? Pentru că aceasta este până la urmă soarta unei țări conduse de niște oameni caracterizați de răutate și incompetență. Afirmația mea este susținută de ceea ce am văzut cu toții la televizor sau pe internet, mă refer la spectacolul oribil dat de Victor Viorel Ponta și doamna ministrul de la Finanțe cu studii la Harvad. Am văzut cea mai clară dovadă de incompetență și maximă indiferență din partea acestor doi oameni. Vor să reducă CAS-ul dar nu știu cum să acopere deficitul creat astfel în buget. Nu-i nimic, se gândește Victor Viorel. Așa cum a mai făcut, va lua bani de la investiții și va încerca să o dreagă cumva. Plătim de ceva vreme carburanți mai scumpi din cauza accizei introduse de distinsul premier. Sunt foarte sceptic cu privire la drumul acestor bani și nu cred că vreun leu va ajunge în autostrăzi.

Da, asta înseamnă, din păcate eșecul dreptei. Când spui politică de dreapta, în opinia mea trebuie să vorbești despre principiile care guvernează această doctrină, adică: democrație, libertate, justiție liberă, stat de drept. Cum pot liberalii să se erijeze în unificatorii dreptei când au călcat în picioare aceste principii în vara anului 2012?

Aș fi putut înțelege dacă măcar acum ar recunoaște acest lucru, în politică accept că se pot face și greșeli, dar nu se întâmplă acest lucru, ba dimpotrivă am asistat nu mai departe de săptămânile trecute în Parlament la ședințe în care PNL a votat cot

la cot cu PSD. Ce face PDL? Acceptă fără menajamente o fuziune prin absorție, un compromis de neacceptat cu un partid care a fost artizanul tentativei de lovitură de stat din 2012 , ba mai mult, preia din retorica a la Ghișe, atacându-l pe Traian Băsescu. Pe mine nu mă miră lucrul acesta pentru că liderul PDL Vasile Blaga a fost cooperant cu cei care au inceput în Parlament prigoana impotriva statului de drept în iulie 2012.

Acum, celor care doresc să facă parte din așa zisa dreaptă unită, li se cere să-și arate ,,dragostea,, față de aceasta prin delimitarea față de Traian Băsescu. Dovada este dată de ieșirea publică a celui pe care îl fac responsabil de căderea guvernului în mai 2012, Mihai Răzvan Ungureanu, care asa cum îi șade bine unui laș a apelat la scrisori deschise pentru Președintele României.

S-au pus la masă partide care încearcă să confiște conceptul de unitate a dreptei. Noi, cei din PMP, am vorbit pentu prima data de importanța acestui concept, am spus că nu se poate face acest lucru în jurul unor persoane sau lideri (chiar dacă vor să-și salveze pielea pentru rezultatele de la europarlamentare), este nevoie de un proiect de țară , este nevoie de un set de principii care să fie acceptate de toate forțele politice care se opun unei stângi care s-a dovedit dezastruoasă pentru România.

Trebuie să mișcăm lucrurile în direcția potrivită nu poți vorbi de unitate, dar în fapt militezi pentru excludere, PMP rămâne fidel ideii de dialog între toate partidele din România care se situează în opoziție față de PSD. Trebuie să slujim unor principii care au ca principal obiectiv păstrarea țării noastre pe un drum al democrației, al dezvoltării economice sănătoase . Continuarea acestui spectacol jalnic în care joacă PNL și PDL, dar care se joacă de fapt cu viitorul României mimând o tentativă de fuziune, riscă să transforme ideea de dreaptă unită, în fața unei stângi care guvernează dezastruos, într-un veritabil eșec, în căderea dreptei. Vă asumați domnilor din PDL și PNL acest lucru ?
Președinte PMP Alba, deputatul Clement Negruț

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 iulie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...