Actualitate, Politica, Stiri

Deputatul liberal Dan Simedru: PSD, principalul beneficiar al ordonanţei neconstituţionale care a permis traseismul aleşilor

Pe 17 decembrie 2014 Curtea Constituţională a României a declarat neconstituţională ordonanţa Guvernului 55/ 2014, prin care s-a permis aleșilor locali să părăsească partidele din partea cărora au candidat şi să se înscrie în alte partide. De prevederile Ordonanţei, după cum se știe, a profitat cel mai mult PSD-ul, aflat la guvernare.

Acum câteva zile, domnul deputat Ioan Dârzu încerca să-i liniștească pe aleșii locali traseiști referitor la posibilitatea ca ei să își piardă mandatele. Dincolo de modul în care domnia sa a pus problema, un fapt care ne-a atras atenția în mod special este modul în care domnul deputat se raportează la lege, în condițiile în care, parlamentar fiind, legea reprezintă „obiectul muncii” pentru domnia sa, iar din acest punct de vedere ar trebui ca toate acțiunile și declarațiile domniei sale să reflecte un respect deosebit față de lege, atât în litera, cât și în spiritul acesteia.

Dar, iată exact despre ce declarație discutăm: „La momentul la care s-a făcut trecerea de la un partid la altul, înainte de campania electorală, legea a fost perfect valabilă. Ei că acum, Curtea a decis că nu e constituțională, legea nu se prea aplică retroactiv. La momentul respectiv a fost perfect legală”, a spus Dîrzu.

Citind o astfel de declarație, oricine ar putea să se întreba, în mod legitim: oare PSD-ul înțelege să interpreteze legea și deciziile Curții Constituționale exclusiv după bunul plac și interesul de partid? Oare interesul de partid al PSD se poate situa deasupra legii? Iată doar două întrebări la care, sigur, ar trebui cineva să răspundă.

Însă, până când acel „cineva” va oferi un răspuns (oricare ar fi el), știm un lucru: Nimeni nu este mai presus de lege. Iar aceasta o spune Constituția României la art. 16, alin. 2. Iar după cunoștiințele noastre, România este un stat de drept, în care Constituția este și rămâne legea fundamentală. Iar legea trebuie respectată! Inclusiv de către PSD!

Dan Simedru, deputat PNL de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 februarie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...