Actualitate, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Deputatul Ioan Dîrzu cere măsuri urgente pentru populație și societățile comerciale

Principalele măsuri propuse:
A. măsuri pentru populație:
➡️ Opțiunea suspendării pentru 3 până la 6 luni a plății ratelor bancare.
➡️Înghetarea preturilor la utilități – gaze, energie, telefon, TV si Internet – pe o perioadă de 3 până la 6 luni. Cerem așadar PNL să renunțe la măsura privind liberalizarea preturilor la utilitati de la 1 iulie, liberalizare care ar conduce la o explozie a prețurilor!
B. Măsuri pentru firme:
➡️Acordarea unui șomaj tehnic, achitat de stat în proporție de 75%, pe o perioadă determinată,
➡️Rambursarea TVA și a concediilor medicale restante;
➡️Amânarea plății CAS și CASS pentru firmele din domeniile de activitate afectate și stabilirea prin criterii clare a acestor domenii;
➡️Pentru asigurarea fluxului financiar și a cash flow-ului, este necesară implementarea de către BNR a unei scheme de credite, cu dobandă fixă și subventionată, de 1 miliard de euro.
➡️Astfel, BNR va acorda credite băncilor comerciale cu 0% dobândă. Din aceste sume, băncile comerciale vor fi obligate să acorde IMM-urilor credite, cu o dobândă de maximum 3% pe an, în lei, pe o perioadă între 3 ani si 10 ani, pentru noi investiții și capital de lucru;
➡️Demararea de urgență a acțiunilor pentru atragerea fondurilor europene disponibile pentru combaterea efectelor economice cauzate de pandemie. Comisia Europeană a anunțat deja că va pune la dispoziție 37 de miliarde de euro.
Sunt doar câteva dintre măsurile pe care Guvernul trebuie să le ia în prima ședință. Nu mai târziu! Fiecare dintre noi trebuie să ne implicăm!”

Această postare a fost făcută de deputatul PSD de Alba pe pagina sa de Facebook.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 martie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...