Comunicate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Ocna Mures, Stiri teius

Deputatul de Alba Ioan Dîrzu, proiect extrem de important inițiat și votat în favoarea elevilor și profesorilor

Laptop-uri gratuite pentru elevi și profesori în învățământul online!!!

Camera Deputaților a votat propunerea legislativă inițiată de Ioan Dîrzu prin care se asigură laptop-uri gratuite pentru elevi și profesori în cazul în care învățământul online va continua din toamnă.

Pentru că resursele sunt limitate, vor beneficia obligatoriu de tablete gratuite următoarele categorii de elevi:

1. toți elevii a căror familie nu a realizat în cele 3 luni înainte de achiziționarea dispozitivelor electronice un venit lunar mediu per membru de familie mai mare sau egal cu salariul de bază minim net pe economie;

2. toți elevii orfani de unul sau ambii părinți, respectiv pentru care s-a dispus ca măsură de protecție plasamentul;

3. toți elevii bolnavi de TBC, care se află în evidența unităților medicale, cei care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbție grave, insuficiență renală cronică, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, boli imunologice, boli rare, infestați cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, cei cu handicap locomotor, spondilită anchilozantă sau reumatism articular și cu orice alte boli cornice grave atestate medical de către medicul specialist curant și medicul de familie.

Asta nu oprește Guvernul și autoritățile locale să acorde laptop-uri gratuite și elevilor cu posibilități materiale, ca o măsură de politică socială în domeniul educației.

Pentru a respecta legislația din domeniul tele-muncii, va beneficia de laptop-uri întreg personalul didactic care desfășoară activitate de predare.

Fiind un om rezonabil, deputatul de Alba Ioan Dîrzu a încercat să facă o lege care să fie acceptată de toți actorii implicați (Parlament Guvern, autorități locale, sindicate, elevi, profesori).

Ioan Dîrzu: ”Am dorit o lege care să fie adoptată rapid și să fie implementată și mai rapid. Această lege se completează cu Legea 109/2020 care prevede si asigurarea accesului la internet pentru categoriile de beneficiari ai laptop-urilor. Le mulțumesc colegilor parlamentari de la toate partidele pentru înțelegere și cooperare și pentru că au votat legea.

Împreună, păstrăm vie educația și în mediul online!”

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 iulie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...