Politica, Stiri

DEPUTATUL CLEMENT NEGRUŢ: Elena Udrea este candidatul dreptei

Pot să afirm fără să greşesc că Elena Udrea este candidatul dreptei la alegerile prezidenţiale din noiembrie. De ce? Pentru că este singura din cei 14 înscrişi în această cursă, care de la începutul carierei a militat şi continuă să lupte pentru principiile sănătoase ale dreptei, susţinută fiind în acelaşi timp de un partid clădit pe aceleaşi principii.

Nu voi face referire în acest material la cei care şi-au depus candidatura pentru alegerile din această toamnă doar de dragul de a fi văzuţi ca pretendenţi la cea mai înaltă funcţie din stat. Voi vorbi despre cei care au susţinerea unor partide însă nu ar reprezenta nici un câştig pentru România în cazul în care ar ajunge la Cotroceni.

Victor Viorel Ponta – modelul perfect al liderului comunist, care de ziua lui şi-a angajat lăudători, exact pe modelul dictatorului Ceauşescu. Vă mai amintiţi probabil manifestările dedicate „celui mai iubit fiu al poporului” şi osanalele închinate „conducătorului iubit”. O reeditare a acelor evenimente am văzut-o la recentul congres PSD din 20 septembrie, unde „poetul” Mircea Cosma l-a numit pe Ponta „o galaxie română-n devenire”. Eu mai degrabă l-aş numi „gaură neagră”. O gaură neagră care ne va face mult rău dacă va pune mâna pe putere.

O nouă declaraţie halucinantă care atinge independenţa justiţiei, făcută de Victor Viorel Ponta, în apărarea varanului Voiculescu m-a făcut să-mi aduc aminte de cuvintele Liviei Stanciu, şefa ICCJ, cu un an în urmă: „Nu-i este permis premierului României să facă aprecieri privind actul de justiţie. Să lase judecătorii să-şi facă treaba. Declaraţiile sale duc la decredibilizarea justiţiei. Declaraţiile premierului afectează independenţa justiţiei, inducând populaţiei un sentiment de neîncredere. Toţi magistraţii sunt nemulţumiţi de această atitudine”. Puţin îi pasă lui Ponta când este atenţionat de către înalţi magistraţi şi instituţii ale statului, că atacă independenţa justiţiei şi o decredibilizeaza. Ce se va întâmpla cu justiţia în cazul în care Ponta ajunge preşedintele României? Este o întrebare crucială, la care trebuie să-şi răspundă alegătorii, înainte de a introduce buletinul de vot în urnă.

Klaus Iohannis – un personaj necunoscut în istoria politică a României. Apropierea de PSD, prin trecutul recent al PNL, îl leagă destul de puternic pe primarul Sibiului de imaginea foştilor fraţi din USL, în aşa fel încât nu are credibilitate ca şi contracandidat al lui Victor Viorel Ponta. Iohannis a aterizat de puţin timp în PNL, din neantul politicii, pentru că administrarea unui oraş reprezintă cu totul altceva, comparativ cu funcţia de preşedinte. În exercitarea funcţiei de preşedinte a unei ţări intervin adeseori situaţii dramatice, interne şi internaţionale, ameninţări la adresa securităţii naţionale. Nimeni nu ştie dacă dl. Iohannis este calificat şi are tăria de caracter necesară pentru a face faţă unor astfel de provocări.

Mai grav, chiar ex-presedintele PNL, Crin Antonescu, omul care l-a inventat pe Iohannis, s-a lepădat de propria invenţie, anunţând că nu-l susţine în postura de candidat la presedinţie. Despre sateliţii PSD-ului Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu nu are rost să mai spun ceva în condiţiile în care este evident de ce parte a baricadei sunt.

Este evident aşadar că dreapta politicii româneşti este reprezentată la alegerile din noiembrie de Elena Udrea, care nu a abdicat de la principiile unei politici sănătoase de dreapta: statul de drept şi independenţa justiţiei, echibrele structurale şi creştere economică sustenabilă, consolidarea şi depolitizarea instituţiilor statului.

Partidul Mişcarea Populară îşi asumă continuarea politicilor începute de Traian Băsescu şi doreşte menţinerea României în coordonatele trasate de tratatele Uniunii Europene, la care suntem parte prin semnarea lor. Să alegem România frumoasă!

Preşedintele PMP Alba, deputatul Clement Negruţ

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 septembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...