Actualitate, Comunicate

Deputatul Clement Negruț: Alba – în pericol să fie sufocată de gunoaie

Alba ar putea deveni un județ al gunoaielor! Din data de 16 iulie se va închide groapa de gunoi de la Pârâul Iovului, obligatie, care în cazul în care nu este îndeplinită ar putea atrage asupra României procedura de infringement din partea Comisiei Europene pentru neîndeplinirea obligațiilor privind depozitarea deșeurilor, potrivit celor spuse de deputatul Clement Negruț.

Consiliului Județean Alba, are în derulare un proiect intitulat ,,Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” cu o valoare totală de peste 28 de milioane de euro, ce prevede construirea unui depozit central de deșeuri la Galda de Jos.

Problema este însă că acest depozit care ar respecta normele impuse de forurile europene nu va putea fi terminat până la data de 16 iulie iar operatorii de salubritate din județ vor fi nevoiți să se deplaseze pe distanțe foarte mari pentru transportul gunoiului.

Mai mult decât atât, operatorii mai mici din zona montană vor fi depășiți de situație și asta ar putea duce la imposibilitatea ridicării gunoiului, ceea ce ar duce la grave probleme de mediu. Situația este foarte delicată, iar termenul de închidere a gropii de la Pârâul Iovului este foarte aproape.

În acest context, de ceva vreme, aici sunt aduse zeci de tone de gunoi menajer din județul Cluj. Autoritățile din județul vecin au fost luate prin surprindere de închiderea gropii de gunoi pe care o foloseau pănă acum și nu au altă soluție mai bună.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...