Actualitate, Politica

DEPUTAT PSD: Urmând exemplul lui Băsescu, PNL vrea să închidă gura presei!

Libertatea presei, libera exprimare a românilor, toate acestea sunt drepturi fundamentale pentru care semenii noştri au luptat în decembrie 1989, unii plătind chiar cu viaţa pentru ca astăzi să trăim într-o societate democratică. Fiind câinele de pază al democraţiei, presa trebuie să vegheze ca libertatea de exprimare să nu fie ştirbită, să ofere cititorilor o informare corectă, iar atunci când este cazul să tragă un semnal de alarmă dacă românii nu se mai pot exprima liber.
În urmă cu câteva zile am observat că urmând exemplul lui Traian Băsescu, unii oameni politici liberali din judeţ trag de ureche jurnalişti, hărţuindu-i şi ameninţându-i cu moartea, asta în timp ce anunţă cu surle şi trâmbiţe că… vor să ajungă la putere… Am spus de mai multe ori că nu sunt pregătiţi să preia puterea şi nici nu au oameni care să ocupe funcţii cheie, iar dovezile sunt tot mai clare că aceasta este realitatea. În loc să lupte corect pe scena politică, pentru a-şi atrage susţinători, se pare că liberalii şi-au greşit ţinta. Ei urechează jurnalişti, îi ameninţă, încercând să pună pumnul în gura presei. Oare asta e libertatea de exprimare pe care o promit când vor ajunge la putere? Au nevoie românii de o schimbare pe scena politică, după alegerile prezidenţiale? Cu siguranţă nu asta aşteaptă oamenii, ei nu-şi doresc o presă timorată, nu vor să ajungă să trăiască din nou teama de dinainte de 1990, nu vor să le fie frică să se exprime liber în ţara lor!
O democraţie adevărată are nevoie de o presă liberă, în care jurnaliştii să poată să-şi spună opiniile fără teama de cenzură sau ameninţări. E trist şi îngrijorător cum sub masca democraţiei, PNL vrea să închidă gura celei de-a patra puteri în stat. Ca reprezentant al cetăţenilor judeţului în Parlamentul României, voi continua să susţin necesitatea libertăţii de exprimare în presa scrisă şi on-line pentru că cel mai important câştig al celor 25 de ani care au trecut de la Revoluţia din decembrie 1989 a fost tocmai recâştigarea libertăţii de a gândi, de a ne exprima ideile, de a ne urma propriul destin.

Deputat IOAN DÎRZU,Preşedinte PSD ALBA

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...