Actualitate, Anunturi Publice, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Depozitul legal de documente, organizat la nivel local de Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba

Depozitul legal local este fondul de documente constituit prin trimiterea de către agenţii producători (edituri, persoane fizice sau juridice care realizează documente în regie proprie, precum și alți producători) care își au sediul, respectiv domiciliul în județul Alba, a unui exemplar din categoria documentelor realizate, cu titlu de depozit legal, conform Legii nr. 111 /1995, republicată cu modificările ulterioare, în scopul constituirii unui fond intangibil al patrimoniului cultural scris al județului Alba.

Depozitul legal este organizat, la nivel local, de către Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba cu scopul de a prelucra, depozita și conserva aceste documente (cărţi, cu excepţia ediţiilor rare şi bibliofile; broşuri; extrase din publicaţii seriale; publicaţii seriale). Obligația de trimitere, cu titlu de depozit legal, în mod gratuit, a documentelor prevăzute de lege aparține producătorilor, în termen de 30 de zile de la data apariției. Persoanele fizice şi juridice care trimit documente pentru Depozitul legal sunt obligate să înscrie în actele însoţitoare datele necesare identificării fiecărui exemplar trimis: autorul, titlul, tirajul, preţul şi numărul de comandă. Aceste date se adaptează în funcţie de categoria documentelor trimise. La nivelul întregii țări, Biblioteca Naţională a României este autorizată să exercite funcţia de agenţie naţională pentru Depozit legal și, în această calitate, are o serie de atribuții specifice, potrivit legii.

Prin proiectul 2.4 Depozit legal care face parte din programul 2. Creșterea colecțiilor de documente din Proiectul de management al instituției 2017-2020, Biblioteca Județeană ,,Lucian Blaga” Alba urmărește îmbogăţirea fondului de bibliotecă cu carte și documente pe baza Legii depozitului legal nr. 111 din 21 noiembrie 1995, stabilirea şi menţinerea legăturii cu producătorii de documente din judeţul Alba în vederea constituirii şi dezvoltării colecţiei Depozitului legal local, aplicarea consecventă a legislaţiei în vigoare, prelucrarea curentă a documentelor specifice și stă la dispoziția tuturor factorilor interesați.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 martie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...