Actualitate, Politica, Stiri

Dep. Dan Simedru: Guvernul Ponta amăgeşte din nou bugetarii

În ultima perioadă Guvernul Ponta, acompaniat din Parlament de către majoritatea PSD care îl susține, a dezlănțuit o campanie de comunicare prin care anunță majorări salariale în special pentru pentru bugetarii din administrația publică locală.

În schimb, în Parlament când au avut ocazia să dovedească că își doresc cu adevărat această măsură au blocat demersurile opoziției prin respingerea amendamentelor depuse de către PNL pe marginea Proiectului de lege de aprobare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fondurile publice în anul 2015 precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

Reprezentanții puterii au preferat prin această lege să înghețe salariile pentru anumite categorii de bugetari, cei din administrația publică, pentru întreg anul 2015, iar acum, brusc, anunță în mod populist majorări.

În cadrul dezbaterilor din plen pe marginea acestui proiect de lege parlamentarii PNL au pledat pentru necesitatea creșterii salariilor pentru toți bugetarii, în susținerea acestei măsuri afirmând că este necesară majorarea salariilor cadrelor didactice, a cadrelor medicale, a celor care lucrează în asistenţă socială, dar, în acelaşi timp, au sacționat modul demagogic în care Guvernul Ponta conduce actul de guvernare şi încearcă să amăgească oamenii.

Spre exemplu prin amendamentuul susținut de mine în comisia de muncă se elimină prevederea Guvernului Ponta care a stabilit în mod discriminatoriu ca pentru anul 2015 munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar să fie recompensată doar cu timp liber. Am susținut ca recompensarea cu timp liber să fie opțională pentru munca prestată de personalul din unităţile sanitare, de asistenţă socială şi de asistenţă medico-socială, cu posibilitatea acordării unui spor de 100% din salariul de bază al funcţiei îndeplinite. Practic am pledat pentru o plată corectă, pentru o muncă prestată suplimentar, în afara programului.

Prin această ordonanţă a fost interzisă în mod expres acordarea tichetelor de masă, primelor şi altor bonificaţii, în condiţiile în care o serie de instituţii realizează şi sunt finanţate parţial şi din venituri proprii.

Liberalii au susținut că salariile sunt extrem de mici, sunt angajaţi cu studii superioare care după o lună de muncă pleacă acasă cu 650 de lei, în condiţiile în care valoarea coşului minim de consum este de aproximativ 1.000 de lei.

Modul de a face politică a PSD-ului și de a guverna a premierului Ponta este unul fals, ipocrit, condamnând categorii profesionale la un trai nedemn, la limita subzistenței.

Partidul Național Liberal condamnă modul în care PSD-ul încearcă să transforme funcționarii publici și bugetarii în general în masă de manevră pentru servirea intereselor electorale și propune o dezbatere publică reală, transparentă, pentru revizuirea legii salarizării unitare cu aplicare începând cel târziu din 1 ianuarie 2016.

Dan Simedru, deputat PNL de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...