Actualitate, Politica, Stiri

DEP. CLEMENT NEGRUŢ: Guvernul Ponta, plagiatorul – partea a patra

Guvernul Ponta 4 e în funcțiune. Nicio bucurie pentru români în asta. După Ponta 1, 2 și 3 ne dăm foarte ușor seama că partea a patra a acestui film prost, al cărui regizor este PSD, nu poate fi cu happy end. Victor Viorel Ponta și-a dovedit incompetența în multe feluri; iar proasta alegere a miniștrilor poate fi dat drept exemplu în acest sens. Însă dacă stăm să privim lucrurile prin prisma zicalei: „cine se aseamănă se-adună” nu ar trebui să ne surprindă că Ponta s-a înconjurat de miniștri mediocri. Cred că Ioana Petrescu, pe care premierul și-o ține acum pe post de consilier e cel mai bun exemplu în privința celor afirmate mai sus.

Ce este acest guvern Ponta 4? O ciorbă reîncălzită. Vedem câteva figuri mai noi, adică necunoscuți, pe lângă prietenii mai vechi ai lui Victor Viorel, plagiatorul.

Vedem membrii PLR-ului acest partid inexistent sau în facere, care primesc portofolii fără să fi făcut prea mari eforturi. E adevărat, felia aceasta e semnificativ mai mică decât cea pe care ar fi primit-o în cazul în care plagiatorul câștiga alegerile. Din fericire, cei mai mulți cetățeni și-au dat seama că PSD-ul și candidatul său reprezintă o alegere proastă. La fel ca guvernele anterioare, care l-au avut în frunte pe plagiator, și actualul Executiv va fi caracterizat de aceleași slăbiciuni. Acestea sunt motivele pentru care în data de 15 decembrie în plenul Parlamentului i-am spus lui Victor Viorel Ponta că el ar fi trebuit să fie primul demisionar din Guvern. Atunci când o echipă are rezultate slabe primul sancționat sau primul schimbat este cel care a condus-o până în acel moment. Guvernele Ponta merg prost în primul rând din cauza lui Ponta, nu doar din vina miniștrilor!

Pe lângă PLR-ul lui Tăriceanu băgat pe ușa din dos la guvernare, îi vedem la ciolan și pe cei de la UDMR care s-au retras, dar nu de tot pentru că încă mai au secretari de stat, tolerați frumos de actuala putere. Ne e foarte clar câtă verticalitate au domnii din UDMR.

Partidul Mișcarea Populară se menține pe linia pe care a pornit și va ataca perseverent actuala putere aflată sub mâna lui ,,dottore”. Cei din noul PNL dau dovadă se pare de aceeași lâncezeală ca și până acum. Se pare că nici câștigarea alegerilor nu i-a prea trezit, în așa fel încât Partidul Mișcarea Populară rămâne cea mai puternică voce a opoziției la noi în țară.

Președinte PMP Alba, deputat Clement Negruț

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...