Politica

Demersuri pentru înființarea primului centru de dializă în Munții Apuseni

psdpsd

COMUNICAT DE PRESĂ

Înființarea unui centru de dializă la Abrud sau Câmpeni este o investiție necesară, extrem de importantă pentru întreaga zonă a Munților Apuseni, în contextul în care pacienții care suferă de insuficiență renală avansată trebuie să parcurgă zeci de kilometri pentru administrarea tratamentului ce le asigură supraviețuirea.

Am înaintat ministrului Sănătății, doamnei Ioana Mihăilă, propunerea de înființare în regim de urgență a unui centru de dializă, în orașele Câmpeni sau Abrud, care va deservi pacienții din mai multe zone ale Munților Apuseni. Sunt convins că dacă se dorește realizarea acestui proiect medical se vor găsi și soluții, spațiul adecvat, aparatura necesară, mai ales în contextul fondurilor alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. De asemenea, cu sprijinul administrațiilor locale, vom putea găsi și cadrele medicale, indispensabile înfăptuirii proiectelor în domeniul sănătății.

Știm cu toții că pacienții care suferă de boală cronică de rinichi, în stadiu avansat, și-ar putea pierde viața, fără dializă, din cauza acumulării toxinelor din circuitul sanguin. Administrarea tratamentului la Alba Iulia sau în alte orașe presupune consum de energie, costuri suplimentare și timp mai mult pentru pacienți, care oricum nu duc o viață tocmai ușoară. Astfel, înființarea unui centru mai aproape de domiciliile lor este o investiție obligatorie, care va conduce la ușurarea crucii pe care o au de dus.

Radu-Marcel Tuhuț,

Deputat ales în circumscripția electorală Nr. 1, Alba

The post Demersuri pentru înființarea primului centru de dializă în Munții Apuseni appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iunie 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...