Actualitate, Social

Delegaţia Şcolii Gimnaziale «Axente Sever» din Aiud în Spania

tpicture_806Un octombrie neaşteptat de fierbinte, cu temperaturi zilnice de peste 30 de grade, avea să găsească delegaţia Şcolii Gimnaziale «Axente Sever» din Aiud (formată din 3 profesori şi 2 elevi) în Spania, la Granada.

Prilejuită de un nou proiect Comenius multilateral, această a doua reuniune de proiect a fost, cu adevărat, una de neuitat.

Sudul Spaniei ne-a primit cu o «căldură» neobişnuită pentru noi (veneam de la un frig neaşteptat ce cuprinsese ţara, ajungând la doar 3-4 grade) şi cu o natură splendidă, plină de floare, de parfum de lămâi, portocale, măsline şi rodii în pârg.

Şi, toate astea, într-un spaţiu de vis, animat de mulţimea miilor de turişti dornici să profite de vara aceasta târzie pentru noi şi mai ales de splendidele monumente, bazilici, ruine ale anticei Medina dar mai ales de dantelăria în piatră a superbului palat Alhambra, piatra preţioasă a Granadei.

Caldă şi prietenoasă a fost şi întâlnirea delegaţiei şcolii noastre cu delegaţiile şcolilor partenere de proiect, Italia şi ţara gazdă, Spania.

Discuţiile şi informările reciproce despre realizările obţinute până în prezent, activităţile comune realizate de către profesori şi elevi, stabilirea obiectivelor şi a termenelor de realizare a acestora pentru anul şcolar în curs, an definitoriu pentru proiectul nostru, dar mai ales stabilirea de relaţii colegiale, prieteneşti între toti participanţii, au fost alte puncte de reper ale vizitei noastre pe pământ spaniol.

Am revenit acasă purtand în suflet un strop din căldura acestor locuri însorite dar şi îmbogăţiţi cu noi experienţe, cu noi prietenii şi cu impresii de neuitat.

Prof. Marcela Hădărig, coordonator proiect Comenius
Şcoala Gimnazială «Axente Sever» Aiud

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

15 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...