Locale, Sanatate, Stiri

Decizii importante ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență Alba Iulia

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a emis Hotărârea nr. 5 din 28.04.2020 privind unele măsuri pentru gestionarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2 pe teritoriul municipiului Alba Iulia.

Astfel s-au stabilit următoarele:

1. Achiziția de dezinfectanți TP1 cu aviz biocid și dozatoare de dezinfectant pentru mâini pentru unitățile școlare din Alba Iulia care își vor relua parțial activitatea după data de 02.06.2020.

Argumente: Conform măsurilor de limitare a răspândirii infectării persoanelor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 cauzator de COVID-19, având în vedere anunțatele măsuri de relaxare a limitărilor și restrângerilor libertăților persoanelor după data de 15 mai, respectiv reluarea parțială a cursurilor pentru clasele terminale, pentru luarea de măsuri în vederea limitări riscului de contaminare cu COVID-19 la nivelul Municipiului Alba Iulia este justificată achiziția de dezinfectanți TP1 cu aviz biocid care vor fi folosiți pentru elevi și cadre didactice din Municipiul Alba Iulia.


2. Instituirea măsurii obligatorii de purtare a măștilor de protecție facială în spațiile potențial aglomerate (piețe agroalimentare, magazine/supermarketuri/ hypermarketuri, magazine de bricolaj ș.a.). Aceste măsuri sunt obligatorii atât pentru vânzători cât și pentru cumpărători. Totodată se recomandă utilizarea mănușilor de protecție. Măsura distanțării sociale (1,5 m) este obligatorie în toate spațiile potențial aglomerate (piețe agroalimentare, magazine/supermarketuri/ hypermarketuri, magazine de bricolaj ș.a.)

Argumente: Conform măsurilor de limitare a răspândirii infectării persoanelor cu noul coronavirus SARS-CoV-2 cauzator de COVID-19, având în vedere anunțatele măsuri de relaxare a limitărilor și restrângerilor libertăților persoanelor după data de 15 mai este justificată instituirea obligativității purtării măștilor de protecție facială în Municipiul Alba Iulia. În cazul în care nu există posibilitatea achiziționării de măști chirurgicale sau alte tipuri de măști cu factor de protecție, pot fi folosite măști confecționate din material textil.
Măsura se impune a fi luată și în baza adresei transmisă de DSP Alba și înregistrată la Primăria municipiului Alba Iulia sub nr. 42012/28.04.2020.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 aprilie 2020

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...