Actualitate, Social

Debutul Zilelor Augustin Bena

poz-â 1Foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor s-a dovedit neîncăpător joi 24 octombrie 2013 la debutul Zilelor Augustin Bena cu Serată Muzicală organizată de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba.

Programul a fost în întregime dedicat memoriei marelui compozitor, dirijor, preot şi profesor Augustin Bena, născut la Pianu de Jos. Seara a debutat cu câteva repere din viaţă şi opera marelui muzician prezentate de prof. Mihaela Gornic, conf.univ.dr. Ramona Preja, pr. univ.dr. Adam Domin şi pr. prof. Dragoş Şuşman.

Au urmat apoi lucrări ale compozitorului în interpretarea Corului Augustin Bena de la Liceul de Arte Regina Maria din Alba Iulia, dirijat de prof. Rus Fivi Daniela, Corul de la Facultatea de teologie ortodoxă, dirijat de conf.univ.dr. Adam Domin şi Grupul Primavera, dirijat de prof. Marinela Popa de la Centrul de Cultură Augustin Bena Alba.

Surpriza serii a fost un film emoţionant realizat de prof. Marius Moga cu învăţătorul Ioan Bena, nepotul compozitorului, care chiar în 24 octombrie a împlinit venerabila vârsta de 92 de ani.

Interviul a surprins prin acurateţea cu care Ioan Bena a evocat crâmpeie de amintiri legate de viaţa lui Augustin Bena şi a stârnit vii amintiri şi în rândul urmaşilor prezenţi în sală: primarul Marin Petruse, Gelu Bena-nepot, Alexandra Bena -stranepoata şi Marcela Popescu-directorul Şcolii Augustin Bena din Pianu de Jos.

poz-â 4Seara s-a încheiat cu surpriză pregătită de organizatori- un recital extraordinar susţinut de cvartetul orchestrei de cameră a judeţului Alba (Liviu Cernat şi Adriana Jurca la vioară, Tatiana Lancranjan la viola şi Claudiu Crăciun la contrabas) şi de Duo Ethos ( Liviu Cernat la viola şi Dragoş Tudor la chitară).

De menţionat că foaierul casei de cultură a fost neîncăpător şi în ciuda faptului că programul a depăşit 3 ore nimeni nu a părăsit sala iar la final toţi cei prezenţi au rămas încă câteva minute bune să socializeze.

A fost o seară plină, o seară minunată, o seară a muzicii de calitate şi un început de drum pentru o nouă ofertă a Centrului de Cultură Augustin Bena Alba- Seratele Muzicale de la Alba Iulia.

Organizatorii evenimentului : Consiliul Judeţean Alba şi Centrul de Cultură Augustin Bena Alba

Parteneri: Casa de cultură a sindicatelor din Alba Iulia şi Primăria comunei Pianu de Jos.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...