Actualitate, Stirea Zilei

Debut în forță la Openul de Șah al României

Openul internațional al României la șah a debutat la Alba Iulia, 34 de șahisti din 8 țări (Bulgaria, Franța, Germania, Grecia, Moldova, Portugalia, Ucraina și România) fiind prezenți la startul secțiunii principale a evenimentului, în timp ce Irlanda are reprezentanți în secțiunea secundară a turneului, Openul Județului Alba.

Festivitatea de deschidere a fost una inedită pentru competițiile șahiste desfășurate în România, cuprinzând și vernisajul unei expoziții de pictură cu tematică șahistă realizată de elevii Liceului de Arte “Regina Maria” din Alba Iulia special pentru acest eveniment precum și momente muzicale de înaltă ținută oferite de elevi ai aceluiași liceu. Au adresat un cuvant de bun venit participanților mai multe oficialități locale în frunte cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, și viceprimarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, secretarul general al Federației Romane de șah, Vladimir Danilov, patronul Hotelului Transilvania, Marcel Florea, și alți parteneri ai evenimentului.

Mutarea de început a turneului a fost efectuată de eleva Ana Zaharescu (Colegiul Național “Horea, Cloșca și Crișan” Alba Iulia), medaliată cu aur la Olimpiada internațională de Neogreaca în 2015 și Olimpiadă internațională a Elenismului in 2014, prima dintr-o serie de 9 elevi albaiulieni cu rezultate remarcabile în diverse domenii invitați de organizatori să efectueze prima mutare la cele 9 runde ale openului internațional.

Chiar dacă prima rundă a unui turneu desfășurat în sistem elvețian este de regulă mai dezechilibrată, prezența selectă din turneu a făcut ca meciurile să fie foarte disputate, iar favoriții au reușit să se impună doar în 10 din cele 17 partide ale rundei. Cea mai mare surpriză a rundei inaugurale a fost furnizată de juniorul albaiulian Iustin Ciorgovean, care l-a învins pe un alt junior albaiulian mult mai titrat, Mihnea Costachi, favoritul numărul 14 al turneului. Pași greșiți au făcut și favoriții 3, 4 și 5 ai turneului, Vlad Jianu (Romania), Andreas Heimann (Germania) și Szabo Gergely (Romania) care nu au obținut decât remize în prima rundă împotriva lui Radu Toma, Mihai Ionescu și respectiv Stefan Tomici. Principalii favoriți ai turneului, Andrei Istrătescu (Franta) și Konstantin Tarlev (Ucraina) s-au impus, dar cu dificultate, împotriva juniorilor bucureșteni Alexandru David și Andrei Dolana, în timp ce Stelios Halkias (Grecia) a avut nevoie 5 ore și jumătate pentru a depăși rezistența dârza a lui David Gavrilescu, un foarte talentat junior roman în vârstă de doar 13 ani.

Principalele dueluri ale rundei a 2-a vor fi Inkiov (Bulgaria) – Istratescu (Franța), Tarlev (Ucraina) – Petrișor (Romania), Nevednichy (Romania) – Sănduleac (Moldova), Georgescu (Romania) – Halkias (Grecia) si Padeiro (Portugalia) – Deac (Romania). Toate partidele turneului pot fi urmarite live pe site-ul www.chessdom.com

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 martie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...