Actualitate, Stiri

„Debut în carieră”, un proiect care vine în sprijinul studenţilor din mai multe centre universitare

Proiect Supremia11Proiectul “Debut în carieră“, aflat la cea de a doua ediţie, a fost lansat astăzi de compania Supremia Grup. Acesta este un program dezvoltat în cadrul celui mai apreciat parteneriat educaţional public-privat din industria alimentară, fiind conceput, iniţiat şi implementat de către reprezentanţii companiei albaiuliene. Beneficiarii proiectului sunt studenţi din Alba Iulia, Sibiu şi Cluj.

În cadrul programului, tinerii cu iniţiativă -care îşi doresc să se dezvolte şi să dobândească abilităţi practice- au oportunitatea de a desfăşura stagii de practică în cadrul Supremia Grup, de a participa la un concurs care presupune inovaţie, gândire strategică şi pasiune pentru industria alimentară, sau de a dezvolta proiecte cu ajutorul cărora să câştige burse de practică plătite de către companie. Proiectul se adresează în special studenţilor de la specializările conexe industriei alimentare, precum: Chimie Industrială, Industrie Alimentară, Științe Economice. Studenţii care doresc să acumuleze experienţă relevantă în domeniul în care se pregătesc să profeseze îşi pot îmbunătăţi astfel cunoştinţele teoretice şi practice pe care le au, evoluând şi devenind, în timp, reali profesionişti.

Tinerii interesați de acest proiect îşi pot depune candidatura pentru stagiile de practică într-unul dintre departamentele: Calitate, Laborator, Marketing, Economic, Resurse Umane şi Producție.

Proiectul “Debut în Carieră” este structurat pe trei piloni principali, care cuprind:

1)   oferirea oportunităţii de a desfăşura un STAGIU DE PRACTICĂ NEREMUNERAT în cadrul companiei, pe o perioadă de trei luni. În decursul perioadei petrecute în cadrul Supremia Grup, stagiarii vor primi sarcini concrete, vor fi evaluați pentru activitatea desfășurată, iar cei mai buni vor avea posibilitatea de a primi o ofertă de angajare în cadrul Supremia Grup. Pe tot parcursul sesiunii de practică, un mentor îi va ghida şi îi va îndruma constant.

2)   oferirea unor BURSE DE PRACTICĂ celor mai merituoşi studenţi care, până în 25 mai 2014, elaborează un proiect de cercetare pe una dintre cele 3 teme date (R&D: Efectul antiseptic al uleiurilor din chimen şi mărar în două sortimente de cremă de brânză, Laborator: Determinarea contaminanţilor din produsele alimentare sau CTC: Gestionarea produselor alergene/non-alergene). Acest pilon al programului este dedicat studenților din anii terminali şi masteranzilor din cadrul facultăţilor de Tehnologie Alimentară. Stagiul de practică plătită se va desfăşura în cadrul departamentului pentru care s-a optat şi va avea o durată de 12 săptămâni.

3)   CONCURSUL SUPREMIA, care presupune dezvoltarea unui produs funcţionabil şi predarea unui raport de cercetare în ceea ce priveşte un…cozonac inedit. Încurajăm, astfel, inovaţia şi creativitatea tinerilor, dezvoltată în folosul industriei alimentare. Prin intermediul acestei activităţi, compania oferă participanţilor oportunitatea de a se dezvolta şi a fi parte integrantă a unei echipe care contribuie la evoluţia industriei alimentare. Compania le va pune la dispoziție studenţilor interesaţi laboratorul de analize, stația pilot, laboratorul R&D, precum și orice alte elemente de logistică necesare. Concurenţii vor beneficia în permanență de consultanța specialiștilor Supremia Grup.

Toți tinerii care vor absolvi perioada de practică vor primi o scrisoare de recomandare care va cuprinde activităţile întreprinse şi proiectele în care au fost implicaţi.

În prima ediţie a programului, desfăşurată în 2013, au beneficiat de acest program un număr de 88 de studenţi, care au primit îndrumare continuă şi au acumulat cunoştinţe şi deprinderi practice. Feedback-ul primit din partea lor a fost unul excelent, marea majoritate a acestora dorindu-şi să participe la program şi în acest an.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 mai 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...