Cultura

De joi 7 februarie până în 7 martie puteţi vedea o expoziţie cu peste 1000 de arme care acoperă peste 6000 de ani de istorie la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia

Joi, 7 februarie 2013, ora 10.00, la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziția „Evoluţia armamentului din preistorie până în zilele noastre”.

Cu acaestă ocazie vor fi expuse peste 1.000 de arme, de o foarte mare valoare, care acoperă peste 6000 de ani de istorie.

Printre acestea se regăsesc numeroase tipurile de arme albe (topoare, vârfuri de săgeți, de lance, de suliță, baltage, buzdugane, pumnale, săbii etc ) și obiecte de harnașament (zăbale, catarame, chingi, scări de șa).

Astfel, de la topoare din silex cu o vechime milenară până la baionete militare de secol XX, vizitatorul poate avea in faţă o istorie vie, neîntreruptă a ingeniozităţii umane.

Piesele expuse fac parte din cea mai importanta colecţie privată de arme din Europa de Est, care aparţine colecţionarului moldovean Petru Costin.

Evenimentul este organizat de: Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Raional Ialoveni (Republica Moldova), Serviciul Vamal (Republica Moldova), Camera de Comerț (Republica Moldova), Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia și Asociaţia „Prietenii Muzeului” Alba Iulia.

Deschiderea oficială a expoziţiei, care va fi găzduită de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în perioada 7 februarie – 7 martie, va avea loc în prezența dl Petru Costin – colecționar și director al Muzeului Serviciului Vamal din Republica Moldova, a autorităţilor din Raionul Ialoveni, Republica Moldova și a autorităților locale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 februarie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...