Diverse

De ce este important sa-ti asiguri locuinta?

Asigurari locuinte - Inbrok.ro
Asigurari locuinte – Inbrok.ro

Locuintele sunt fara indoaiala agoniseala noastra de o viata. In acest sens, pentru a le proteja de anumite dezastre naturale, suntem obligati sa incheiem o asigurare menita sa ne despagubeasca in cazul in care din pricina unor evenimente nefericite acestea sufera daune. Stim cu totii faptul ca natura este de cele mai multe ori imprevizibila iar agentiile meteorologice nu ne pot spune cu exactitate unde aceste vor lovi.
La ora actuala, alaturi de asigurarea RCA, cea de locuinte indiferent de suprafata acestora, a devenit si ea obligatorie pentru trei categorii de riscuri si anume inundatie, cutremur, respectiv alunecari de teren, pe fondul aparitiei acestor fenomene tot mai fregvent in tara noastra. Pentru cei care vor o acoperire a bunurilor mai extinsa, exista o asigurare facultativa care acopera si alte riscuri mai fregvente, precum incendiul sau furtul.
Cladirile sunt grupate in functie de doua categorii. Astfel ca cele de categoria A sunt acele locuinte care sunt construite din beton armat, beten sau lemn, fiind incluse totodata si cele din caramida arsa. Cu alte cuvinte in aceasta categorie intra orice locuinta dintr-un material obtinut in urma unui tratament chimic. Cealalta categorie, B acopera daunele produse la locuinte care sunt construite prin intermediul unor materiale ne tratate chimic, cum ar fi caramida nearsa. Pentru caladirile de tip A se achita anual o taxa de 20 euro urmand ca suma asigurata sa fie 20.000 euro iar in cazul celor de tip B, suma achitata anual este de 10 euro, suma asigurata in acest caz fiind de 10.000 euro.
Politele facultative acopera o arie mai larga de despagubiri in urma producerii unor evenimente impredictibile. Optarea pentru o astfel de asigurare este recomandata in cazul in care considerati ca cea obligatorie nu va ofera siguranta de care aveti nevoie. Trebuie totusi sa stiti ca o asigurare facultativa  presupune costuri aditionale, in functie de optiunile pe care le aveti.
O polita de asigurare facultativa va poate fara indoiala proteja si bunurile din interiorul locuintei. Din acest punct de vedere, polita de asigurare facultativa ramane cea mai buna solutie impotriva actelor de vandalism.
Nu mai ezita si aplica acum pentru o polita de asigurare obligatorie de la Inbrok sau facultativa in functie de nevoia pe care o aveti. Dezastrele naturale sunt de cele mai multe ori imprevizibile iar pagubele lasate in urma de acestea sunt enorme.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 martie 2015

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...