Diverse

De ce este important sa iti alegi un nume de domeniu potrivit?

Internetul incepe incet incet sa devina cea mai preferata modalitate de a promova si respectiv de a cumpara produse si servicii. Mai mult decat atat, tot mai multi utilizatori de internet vad in acesta o adevarata oportunitate de a-si lansa afacerile atat pe piata nationala cat si pe cea la nivel international. Din pricina acestui fapt, tot mai multi din aceasta categorie apeleaza astazi la servicii de gazduire web sau inregistrare domenii. Inregistrarea numelui de domeniu joaca un rol extrem de important, insa marea majoritate a celor care fac acest lucru intampina mari probleme atunci cand sunt pusi sa-si aleaga un nume de domeniu reprezentativ.

Inregistrare domenii – Namebox.ro

Alegerea unui nume de domeniu nu este un lucru usor avand in vedere ca exista nenumarate companii care activeaza astazi la nivel international si care comercializeaza tot felul de produse. Acest lucru face din alegerea unui nume de domeniu o adevarata provocare avand in vedere ca doemniul web este considerat practic o identitate virtuala a unei companii. Iata cateva sfaturi utile care iti pot facilita alegerea unui nume de domeniu.
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand iti alegi un nume de domeniu este sa verifici daca acesta nu exista deja. Incalcarea drepturilor de autor constituie o ilegalitate si se pedepseste conform legilor aflate in vigoare. Evita sub orice forma alegerea unui nume care poate fi usor confundat cu marile companii existente la nivel international pentru a te ferii in totalitate de diverse procese.
Alege un nume de domeniu usor de scris, scurt si care sa poata fi foarte usor de memorat. In general utilizatorii nu se vor stradui prea mult in a retine o adresa web care constine simboluri sau cifre. Asigura-te simultan ca optezi pentru nume reprezentative pentru companie sau pentru produsele si serviciile pe care le comercializati.
Alege o extensie in functie de destinatia site-ului. Asadar daca site-ul se adreseaza in mod exclusiv populatiei Romaniei, ai in vedere optarea pentru extensia .ro. Daca vrei ca aceasta sa activeze in intreaga lume, atunci este recomandata extensia .com.
Daca ai de gand sa faci un brand din acest domeniu web, ai in vedere protejarea lui prin inregistrare, care se face la Namebox. Astfel eviti aparitia unor companii cu adrese web similare, dar care este foarte probabil sa comercializeze produse total diferite, lucru care va afecta in mod considerabil numarul vizitatorilor pe site.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

31 martie 2015

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...