Stirea Ta, Stiri

Darius Nicolae Iacşa, consilier local independent comuna Cricău:”Tibrenii sunt nevoiți să arunce gunoiul La Pâraie!”

Am primit la redacție un mesaj și fotografii trimise de Darius Nicolae Iacşa, consilier local independent în comuna Cricău care a ținut să tragă un semnal de alrmă public față de o problemă cu care cetățenii din satul Tibru se confruntă de mai multă vreme.

”Imaginile surprinse în zona La Pâraie din localitatea Tibru nu sunt demne de anul 2019.
Trebuie precizat din capul locului că tibrenii nu beneficiază de serviciul de ridicare a gunoiului menajer, aşa cum se întâmplă în Cricău și Craiva. Aşa cum vedeţi în poze, depozitarea gunoiului menajer se face în vale.

Nu are sens să descriu în cuvinte ce miresme vor răspândi mormanele de gunoi adunate la râu odată cu încălzirea vremii, puteţi intui…

În locul unde este depozitat gunoiul există o plăcuță prinsă de o salcie pe care este specificat că e interzisă aruncarea gunoaielor și că aruncarea gunoaielor se sancţionează contravenţional conform unei hotărâri de consiliu local din anul 2013.

Întreb şi eu, şi nu doar ca să mă aflu în treabă: nu e normal ca înainte să dai amenzi să asiguri cetăţenilor condiţii de depozitare a gunoiului menajer?

Oamenii din Tibru chiar nu au unde să depoziteze gunoiul menajer şi asta-i strigător la cer. De ce la Cricău şi Craiva se poate, iar la Tibru nu şi nu?

Albia râului trebuie păstrată curată şi primul pas în acest sens se poate face dându-le cetăţenilor din Tibru şansa de a beneficia şi ei de serviciul de ridicare a gunoiului menajer din gospodării! Dacă situaţia din zona La Pâraie va persista, realul focar de infecţie de acolo va continua să pună în pericol sănătatea locuitorilor din Tibru.” a precizat Darius Nicolae Iacşa, consilier local independent în comuna Cricău.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 aprilie 2019

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...