Actualitate, Financiar, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Daniel Zamfir: ”OUG pentru amânarea ratelor la credite este o MARE CACEALMA!”

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, susține că Ordonanța de Urgență care permite oamenilor să își amâne plata ratelor la credite este o ”mare cacealma”. El arată că s-au strecurat o serie de prevederi care îi îngroapă tocmai pe cei care aveau cea mai mare nevoie de această măsură.

”MAREA CACEALMA A ORDONANTEI DE AMANARE A RATELOR LA CREDITE
1. Cei care înregistrau întârzieri la plata ratelor anterior pandemiei de coronavirus NU sunt eligibili pentru suspendarea ratelor. Deci un om care avea dificultăți la plata ratelor și care va avea dificultăți și mai mari în contextul #covid19, nu poate apela la această măsura. 
2. Nu există măsuri pentru cei executați siliți. Popririle și vânzarea imobilelor la licitație publică vor continua.
3. Statul va garanta pentru bănci dobânzile din perioada în care operează suspendarea ratelor la creditele ipotecare. 
4. Dobanzile datorate de debitori aferente ratelor suspendate se vor capitaliza la soldul creditului, fapt care conduce la o impovarare a debitorului. 
5. Ordonanta se aplica strict debitorilor afectati direct sau indirect de criza coronavirusului. Împrumutatul ar urma să depună la bancă o cerere privind suspendarea ratelor, dar aceasta va fi verificată de către bancă și abia ulterior aprobată. Aprobarea se va face cu respectarea unor norme ce urmeaza a fi adoptate de catre MFP. Asadar, decizia de implementare pare a ramane la latitudinea bancii.”,  scrie Daniel Zamfir.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 martie 2020

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...