Actualitate, Politica, Stiri

Daniel Constantin Horodniceanu, noul şef al D.I.I.C.O.T.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat care este favoritul său pentru a prelua postul de procuror şef la D.I.I.C.O.T, desemnat câştigător în urma unui concurs. Este vorba de fostul şef al D.I.I.C.O.T Iaşi, procurorul Daniel Constantin Horodniceanu. Numirea sa este o formalitate pentru că preşedintele Iohannis nu poate influenţa numirea (sau nenumirea) şefului D.I.I.C.O.T.

Într-un comunicat de presă al ministrului Justiţiei se arată că:

Ministrul Justiției a transmis astăzi, 9 aprilie 2015, Consiliului Superior al Magistraturii, propunerea pentru numirea în funcția de procuror șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) a domnului Daniel Constantin Horodniceanu.

Potrivit dispozițiilor art.54 alin.1 din Legea 303/2004, procurorul șef al D.I.I.C.O.T. este numit de Președintele României, la propunerea ministrului justiției, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcția de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Prezentăm succint câteva elemente definitorii pentru cariera profesională a domnului procuror:

·Vechime în funcția de procuror: 16 ani, din care 6 ani în funcții de conducere;

·În prezent, procuror-șef al Serviciului Teritorial Iași – Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism;

·Experiență managerială anterioară: procuror-șef al Biroului Teritorial Iași – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în perioada iunie 2006 – iunie 2009, respectiv procuror – șef al Serviciului Teritorial Iași – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în perioada iunie 2012-2015;

·Formator în cadrul Institutului Național al Magistraturii în probleme de etică și deontologie profesională a magistratului; formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum și în domeniul protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane;

·Participare la numeroase forme de pregătire profesională organizate în țară și în străinătate;

·Cursuri postuniversitare în domeniul dreptului penal, al eticii și deontologiei profesionale a magistraților, protecției victimelor infracțiunilor de violență și trafic de persoane, infracționalității informatice, consolidării capacității sistemului judiciar din România de a face față noilor provocări legislative și instituționale;

·Autor a unor articole de specialitate juridică.

În cadrul dialogului cu ministrul justiției, domnul procuror Daniel Constantin Horodniceanu a identificat și prezentat obiective și măsuri clare și pragmatice privind eficientizarea activității structurii, dovedind abilități de organizare, comunicare, spirit de echipă și viziune strategică asupra direcțiilor de dezvoltare a DIICOT.

Ministrul justiției mulțumește tuturor procurorilor care au participat la procesul de selecție pentru ocuparea funcției de procuror șef al D.I.I.C.O.T. pentru implicarea și profesionalismul de care dau dovadă.

*Investirea lui Horodniceanu (după un concurs, după cum susţine ministrul Justiţiei) vine la câteva luni după arestarea fostului şef D.I.I.C.O.T., Alina Bica, de către procurorii DNA, pentru grave ilegalităţi la ANRP.

Foto: newspro.ro (în partea stângă)

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...