Actualitate, Politica

DAN SIMEDRU vrea lămuriri despre situaţia lucrărilor pe Transalpina

Deputatul PNL de Alba, Dan Simedru i-a adresat recent o întrebare ministrului Transportului, Ioan Rus în care parlamentarul liberal cere lămuriri despre situația lucrărilor de infrastructură pe Transalpina.

Întrebarea ar putea să rămână fără răspuns deoarece din grabă, greşeală sau neştiinţă în întrebarea adresată ministrului Transporturilor în loc să fie scris Translpina DN 67 C este scris DN 76 C!

UPDATE: Reprezentanţii PNL Alba au revenit cu o rectificare precizând că eroaroare din material a fost una de tehnoredactare.

„Stimate domnule ministru,

În ultimul timp primesc tot mai multe sesizări din partea comunităților locale din județul Alba străbătute de DN 76C ( Transalpina), drum ce face legătura între Novaci și Sebeș, ca urmare a faptului că starea avansată de degradare a drumului afectează activitatea economică din zonă, creând mari disfuncționalități și disconfort locuitorilor din zonă.

După doi ani de la sistarea lucrărilor, o dată cu declararea insolvenței firmei Romstrade, antreprenorul contractat de CNADNR pentru realizarea lucrărilor de construcție a drumului, artera rutieră se află într-o stare precară, lucru reclamat atât de către transportatori, cât și de către exploatatorii de la cele două amenajări hidroelectrice Oașa și Gâlceag unde turele la schimbul de lucru ajung cu întârziere, la care se adaugă și uzura mijloacelor de transport cu toate consecințele ce decurg de aici – costuri mai mari de întreținere.

Mai mult, lipsa unor căi de acces reabilitate și modernizate afectează și potențialul turistic al zonei, pe Valea Sebesului și a Cugirului dezvoltându-se capacități turistice importante –la Tău-Bistra, Luncile Prigoanei, Oasa și Poarta Raiului, zona fiind în plină expansiune.

Având în vedere cele expuse mai sus, vă rog, domnule ministru, să precizati în ce stadiu se află preluarea DN 76C de către CNADNR, premisă necesară pentru reluarea lucrărilor și pentru finalizarea lor, care este calendarul fixat pentru aceste lucrări, etapele programate în acest an, precum și bugetul estimat pentru finalizarea lor?” se arată în întrebarea adresată ministrul Transporturilor de deputatul liberal, Dan Simedru

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

1 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...