Actualitate, Politica

DAN SIMEDRU PNL: Victor Ponta minte când acuză PNL-ul că nu dorește revizuirea Constituției

Într-o postare pe o rețea de socializare președintele PSD, premierul Victor Viorel (plagiatorul) Ponta acuza Partidul Național Liberal că nu dorește revizuirea Constituției și că sabotează proiectul de revizuire. Pentru a rămâne în spiritul adevărului trebuie spus ca PNL nu dorește revizuirea Constituției în sensul măririi atribuțiilor premierului, așa cum doresc PSD-iștii lui Ponta. PNL dorește revizuirea Constituției, atâta vreme cât acest demers are în vedere cetățeanul român și consolidarea democrației, iar NU interesele PSD.
Iar Victor Ponta minte atunci când susține că PNL împiedică lucrările Comisiei de revizuire a Constituției. Reprezentanții Partidului Național Liberal din comisia parlamentară de revizuire a Constituției au participat la ședințele comisiei până acum și vor participa și pe viitor. Apelul lui Victor Ponta cu privire la revizuirea Constituţiei este unul demagogic, iar faptul că domnia sa cere o întâlnire pe această temă cu partidele parlamentare arată că nu prea cunoaște situația, întrucât există întâlniri permanente în cadrul comisiei parlamentare, iar acolo se discută despre revizuirea Constituţiei. Mai mult, dacă discutăm despre revizuirea Constituţiei, trebuie să discutăm fiecare articol, mai ales că trebuie să vedem ce soluţii pot fi adoptate, pentru că proiectul a avut unele vicii semnalate și de Comisia de la Veneţia şi ele trebuie îndreptate. Dacă PSD-iștii se grăbesc să ofere șefului lor de partid niște prerogative sporite, atâta timp cât acesta mai este în funcţia de premier, este problema lor, dar liberalii nu pot fi de acord cu un astfel de demers.

Jocul politicianist al acutalului prim-ministru dăunează grav democrației și principiului fundamental al separării puterilor în stat. Suntem cu toții de acord că actuala lege fundamentală a țării are nevoie să sufere modificări, dar nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că procesul de revizuire al Constituției trebuie să fie unul larg și complex de consultare publică, nu un proiect al unui grup restrâns de PSD-iști.
Victor Ponta nu se află în poziția de a organiza consultări, în special pe tema revizuirii Constituției. Ponta a încălcat în mod repetat și intenționat Constituția (a se vedea, de exemplu, OUG 55 / 2014, referitoare la migrația aleșilor locali) și nu poate patrona un astfel de demers, atât de important. De asemenea, cazul Șova este unul dintre ultimele exemple de încălcare a principiilor constituționale din partea PSD-lui condus de Victor Ponta, care se folosește ipocrit de o temă importantă pentru societate tocmai pentru a acoperi cazul Șova și pentru a masca proasta guvernare.

Dan Coriolan SIMEDRU,
Deputat PNL de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

24 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...