Actualitate, Politica

DAN SIMEDRU PNL: Codul fiscal al Guvernului Ponta – un produs toxic

Săptămâna trecută s-a încheiat în Senat dezbaterea pe marginea Codului Fiscal, proiectul Guvernului Ponta fiind o culegere de promisiuni, multe dintre ele fără acoperire.
Încă de la lansarea acestui proiect în dezbatere publică au existat mari semne de întrebare în legătură cu sustenabilitatea multor măsuri propuse, unele dintre ele cu termen de aplicare peste câțiva ani.
Dezbaterea din Senat a dezvăluit dublul limbaj al Guvernului Ponta pentru că scăderea de taxe mult promisă inițial NU se regăsește în Codul Fiscal.
Pentru a nu știu câta oară, PSD și Victor Ponta au făcut un exercițiu de imagine, susținând public că vor să taie taxe iar apoi s-au răzgândit.
Astfel, măsurile de relaxare propuse de Guvern cu mult festivism au fost anulate în comisia de buget din Senat și acest lucru a fost posibil doar prin votul majorității PSD.
Comisia de buget din Senat (majoritate PSD) nu a fost de acord cu micșorarea accizelor la carburant din 2016, nici cu eliminarea impozitului pe dividende, chiar dacă, de fațadă, Guvernul a făcut aceste propuneri la care a renunțat apoi foarte ușor.
Se pare că domnul Ponta nu a reușit să-și convingă nici proprii parlamentari că viziunea propusă este cea corectă sau o altă variantă, mai plauzibilă, ar fi aceea că Ponta și parlamentarii săi au făcut un BLAT pe Codul Fiscal.
Liberalii nu pot susține acest Cod Fiscal pentru că este un demers fals al actualului Guvern. Acest cod fiscal a fost aprobat de Guvern cu o săptămână înainte ca același Guvern Ponta să anunțe reducerea TVA la alimente, iar apoi după alte câteva săptămâni să propună scăderea lui și la apa pentru uz casnic, sau impozitarea bacșișului.
Câtă predictibilitate din partea acestui Guvern! În materie de politici fiscale un Guvern trebuie să fie responsabil și nu să arunce pe piață un material, iar apoi la scurt timp să-l modifice prin ordonanțe de urgență
Acest Cod fiscal nu este unul liberal, cum a încercat premierul Ponta să intoxice opinia publică – este un amalgam de măsuri necredibile, o parte cu iz liberal. Este ca și cum ai încerca să faci o omletă din zece ouă, dintre care nouă sunt proaspete iar unul este stricat, realizând în final un produs toxic.
Liberalii nu vor gira această acțiune a Guvernului pentru că este un act propagandistic, gândit pentru amăgirea populației, iar pe termen lung își va dovedi limitele cu consecințe grave asupra economiei și a societății.
Credem în măsurile liberale concrete pe care doar liberalii autentici și cu convingeri solide le pot lua, în nici un caz oastea de strânsură de penali și plagiatori a Guvernului Ponta.

Dan Coriolan SIMEDRU,
Deputat PNL de Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

4 mai 2015

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...