Actualitate, Interviuri, Social, Stiri Blaj

Dan Fratila : Dezbatere publica publica (NE)ANUNTATA!

 

Sedinta-consiliu

Dragi prieteni,

Găsim pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Alba următorul anunț:

“Agenția pentru Protecția Mediului Alba anunță publicului interesat organizarea ședinței de dezbatere publică privind solicitarea de revizuire a autorizației integrate de mediu nr. SB 67/2007, revizuită la 01.03.2010 pentru activitatea desfășurată de SC KRONOSPAN SEBES SA pe amplasamentul din localitatea Sebeș, str. Mihail Kogălniceanu nr.59, jud. Alba.
Activitatea se încadrează în anexa nr.1 a OUG 152/2005 privind controlul integrat al poluării, modificată și aprobată de Legea 84/2006, cu modificările și completările ulterioare, la punctul:
o 4.1. Instalații chimice pentru producerea de substanțe chimice organice de bază: hidrocarburi ce conțin oxigen, precum: alcooli, aldehide, cetone, acizi carboxilici, esteri, acetați, eteri, peroxizi, rășini epoxidice.
o 1.1. Instalații de ardere cu o putere nominală mai mare de 50 MW.
Dezbaterea publică va avea loc în data de 08.11.2013, începând cu ora 16.00, la Colegiul Național «Lucian Blaga», Str. Călugăreni nr.49, loc. Sebeș, jud. Alba.
Informațiile privind potențialul impact asupra mediului al activității pentru care se solicită revizuirea autorizației integrate de mediu se pot obține de la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba, str. Lalelelor, nr.7B, jud. Alba, zilnic: luni – joi, între orele 8-16 și vineri între orele 8-14 și la sediul SC Kronospan Sebes SA, loc. Sebeș str. Mihail Kogălniceanu nr.59, jud. Alba.
Observațiile, sugestiile și propunerile publicului se primesc în scris la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Alba sau prin e-mail la office@apmab.anpm.ro până la data dezbaterii publice –08.11.2013”.

http://apmab.anpm.ro/dezbatere_publica_sc_kronospan_sebes_sa-111029

Să înțelegem că suntem informați prin cuvintele potrivite ale limbajului de lemn asupra construcției (totuși!) și a celei de a doua unități pentru produs formaldehida?

Voi ce înțelegeți?

Haideți să ne informăm și să participăm și noi la dezbatere. Orașul se confruntă în mod real cu probleme de mediu, nu putem nega asta. Avem opțiunea legală și obligația morală de a ne informa – cel puțin! – și de a ne exprima opiniile. Iată un bun prilej pentru asta.

Subiect suplimentar: presa locală tace cu desăvârșire … de ce oare? Să nu fie acesta un subiect interesant pentru public? Sau nu constituie subiecte decât evenimentele din viața și activitatea companiilor care nu achiziționează spațiu plublicitar?

 

Distribuie Acum

6 noiembrie 2013

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ALBA
Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice