Actualitate

Dan Cherecheş: „Dorin Sandea încălcă legea la ISJ Alba”

Fostul inspector şcolar, Dan Cherecheş îl acuză pe inspectorul general al ISJ Alba, Dorin Sandea de încălcarea legi în cazul destiturii celor şase inspectori şcolari în luna august. Inspectorii şcolari pentru care s-a decis neprelungirea detaşării pe funcţii sunt Rodica Groza (inspector şcolar general adjunct), Dan Cherecheş (inspector şcolar de specialitate învăţământul tehnic; alternative educaţionale), Daniela Fivi Rus (muzică/desen, arte), Iuliana Şarlea (management educaţional), Eugenia Ignat (învăţământ preşcolar), Alina Paula Bud (proiecte educaţionale), Mariana Pereanu (formare continuă, iar inspectorul Angela Tică (rromi) şi-a dat demisia.
Aceştia, de la 1 septembrie, şi-au pierdut funcţiile, iar propunerile de înlocuire a lor au fost Delia Angela Gheorghiţă (pentru Alternative educaţionale), Delia Alexandrina Filip (Muzică/desen/arte), Adriana Elena Boghici (Management educaţional), Rodica Paven (învăţământ preşcolar), Laura Marinela Staicu (Proiecte educaţionale) şi Monalisa Mirela Borza (Formare continuă).
Dan Cherecheş a declarat că propunerea de neprelungire a detăşării a fost luată de Dorin Sandea, dar cel puţin în cazul său votul Consiliului de Administraţie, nu permitea acesst lucru deoarece patru voturi au fost pentru, patru au fost abţineri iar trei împotrivă. Astfel Dorin Sandea nu a avut avizul CA în ceea ce-l priveşte pe Dan Cherecheş şi totuşi acesta şi-a pierdut funcţia. Sandea a motivat însă, la vremea respectivă, că decizia a fost „în interesul învăţământului” şi nu a avut legătură cu altceva.“Cu toate acestea, deși Art. 83 din Ordinul 5451/2013 prevede clar faptul că detașarea/încetarea detașării se face la propunerea ISJ și cu avizul Consiliului de Administrație (C.A.), iar Ordinul 5530/2011 (Regulamentul cadru de funcționare al ISJ) stabilește că o hotărâre a CA, pentru a fi adoptată, are nevoie de jumătate plus unu din voturile exprimate, “generalul” Dorin Sandea a emis deciziile de încetare a detașărilor celor șapte inspectori în mod abuziv și nelegal”, a explicat Dan Cherecheș.
Dan Cherecheş a hotărât să-şi caute dreptatea în instanţă, considerând că, în cazul său cel puţin, a fost vorba despre un abuz în funcţie din partea inspectorului şcolar general Dorin Sandea. Dan Cherecheş a spus că banii pe care îi va câştiga în instanţă îi va da unui ONG, pentru că inspectorul şcolar general ar fi “împotriva ONG-urilor.”
În opinia lui Dan Cherecheş, Dorin Sandea nu este capabil să conducă ISJ Alba criticând profesionalismul acestuia.
Dan Cherecheş spune că: „Nu este capabil să conducă o instituţie. A încercat de vreă 2-3 ori să îşi depună dosarul pentru Corpul Naţional de Experţi şi a fost respins pentru că nu avea acel curs de management educaţional. Dânsul a considerat că nu mai este nevoie, că iasă la pensie şi acum a ajuns să conducă învăţământul din Alba.
„Ne chema la ora 10.00 şi venea la 11.00, şi începeam la ora 12.00. Asta denotă neprofesionalismul lui. La examenele pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, Consiliul de Administraţie era convocat pentru ora 09.30, l-a amânat pentru că a fost obosit, să meargă să se odihnească pentru ora 14.00, şi a venit la 16.20. Colegii mei sunt martori. Ce respect are pentru noi, pentru inspectori, pentru directori. Când a convocat urgent un consiliu de administraţie pentru ora 14.00, pentru că el avea ore la Colegiul „Alexandru Domşa” unde este titluar. Ne-a anuţat teelfonic la 14.30, că nu mai poate veni că este chemat la Prefectură la o videoconferinţă. Am sunat acolo şi nu era nici o videoconferinţă. Am sunat directorul şcolii unde este titular să întreb unde era domnuul inspector general Sandea. Era în cancelarie încheia medii, şi trecea note în penultima zi de şcoală. Nu a terminat în ziua acea de încheiat mediile, iar clasa respectivă a rămas cu situaţia făcută. Ăsta este un exemplu de profesionalism sau neprofesionalism pentru toţi colegii lui din şcoală, şi pentru noi din inspectorat.
Amnintesc şi faptul că a stricat maşina instituţii. A semnalizat stânga şi a luat-o în dreapta fiind acroşat de altă maşină. Bineînţeles a reparat maşina pe banii instituţiei ”, a spus Dan Cherecheş

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 septembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...