Actualitate, Politica, Stirea Zilei, Stiri

DAN CHERECHEŞ: 15 elevi folosiţi în scop electoral la Cugir

Un consilier locala PNL din Cugir a semnalat un caz grav de folosire a elevilor minori în campania electorală.

Conform consilierului local Dan Cherecheş, 15 copii de la „I.D. Lăzărescu” au fost scoşi din şcoală pentru a participa la seminarul „Tineretul, cunoaştere şi implicare”, care a avut loc la 30 noiembrie 2014, înainte de turul 1 al alegerilor prezidenţiale.

Elevii au ieşit din Colegiul Tehnic neînsoţiţi de vreun profesor (aspect foarte grav, după cum spune Cherecheş), fiind folosiţi în campania PSD Cugir. Este vorba de elevi de clasele 9-12, inclusiv minori.

Vinovaţi ar fi directorul Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir – profesorul Alexandru Micaciu (PSD), consilierul educativ Iancu Ionuţ, respectiv Adrian Păştină – directorul executiv la DJST Alba.

Consilierul Dan Cherecheş (care este fost inspector şcolar, dar şi profesor la Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir) spune că prevederile articolul 7 din legea Educaţiei interzic scoaterea din şcoală a alevilor şi folosirea în campania electorală. De aceea solicită inspectorului şcolar general Dorin Sandea (membru PSD) demiterea celor responsabili.

Dan Cherecheş: „Sperăm că ISJ Alba se va autoseziza în urma prezentării acestor probe de necontestat, care demonstrează implicarea unor directori de instituții publice în folosirea elevilor, în timpul orelor, într-o acțiune electorală și îi va demite din funcții, pentru că au încălcat articolul 7 din Legea Educației Naționale. Vom solicita organelor abilitate o anchetă în acest caz, pentru a se lua măsurile legale ce se impun, iar cei care se fac vinovați să răspundă”.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...