Abonamente, Actualitate, Locale, Politica, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Daia Română: singura comună din județ cu toate drumurile asfaltate

Foto – Proiect Centrul Cultural Daia Română

Administrația liberală din comuna Daia Română, condusă de primarul Visarion Hăprian, continuă procesul de modernizare a comunei început în anul 2008, odată cu alegerea edilului în această funcție.

Astfel, prin fonduri venite de la Uniunea Europeană sunt în curs de execuție următoarele lucrări, care au termen de finalizare anii 2018 – 2019:

 • Modernizarea rețelei de străzi din comună, odată cu finalizarea proiectului toate străzile urmând a fi asfaltate și a beneficia de rețea de canalizare.
 • Construirea unei grădinițe cu program normal în satul Daia Română, de care vor putea beneficia preșcolarii din comună începând cu anul școlar 2019-2020.
 • Modernizarea și dotarea Căminului Cultural, care va putea fi folosit pentru evenimentele culturale, educaționale și sociale ale localității.

Prin fonduri venite de la bugetul național se vor realiza investițiile:

 • Reabilitarea Drumului comunal 306 Ciugud – Daia Română, care va reduce considerabil timpul parcurs până la Alba Iulia. De asemenea, drumul va constitui și o alternativă de deplasare între Municipiile Alba Iulia și Sebeș. Ordinul de începere al lucrărilor va fi dat în primăvara anului 2019. Proiectul este realizat în parteneriat cu Primăria Comunei Ciugud.
 • Realizarea unei stații de pompare și a unei conducte de refulare a apei uzate în comună, prin care apele menajere vor fi revărsate în stația de epurare de la Lancrăm. Recepția finală va avea loc în luna noiembrie 2018.

Anul 2019 va aduce demararea a încă 4 proiecte pentru comunitate. Odată cu finalizarea procedurilor de achiziție, vor demara următoarele proiecte:

 • Reabilitarea clădirii dispensarului uman din Daia Română;
 • Construirea unui centru cultural;
 • Reabilitarea sălii de sport de la școală;
 • Construirea și împrejmuirea unei capele mortuare.

  De asemenea, a fost depusă o cerere de finanțare pentru reabilitarea și împrejmuirea școlii gimnaziale prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, care în momentul de față să află în procesul de evaluare.

  ”Întotdeauna am făcut o politică pentru cetățean. Acum pot spune, după finalizarea acestor proiecte, că putem arăta localităților urbane că și în mediul rural se poate avea confortul unei urbe.” a declarat primarul Visarion Hăprian

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 noiembrie 2018

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...