Actualitate, Politica, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Daia Română, comună europeană. Toate gospodăriile conectate la rețeaua de apă și canalizare

În comuna Daia Română nu există nicio gospodărie care să nu beneficieze de rețeaua de apă și canalizare. De asemenea, toate străzile din comună sunt asfaltate. Odată cu finalizarea proiectului de betonare a rigolelor și acostamentelor, în luna august a acestui an, toți cei 3.133 de locuitori ai comunei vor beneficia și de această facilitate. Proiectul este realizat în proporție de 90% în acest moment.

Administrația liberală din comuna Daia Română, condusă de primarul Visarion Hăprian, continuă procesul de modernizare a comunei început în anul 2008, odată cu alegerea edilului în această funcție. Astfel, prin fonduri venite de la Uniunea Europeană sunt în curs de execuție următoarele lucrări, care au termen de finalizare anii 2018 – 2020.
-Modernizarea rețelei de străzi din comună, mai exact toate străzile sunt asfaltate și cetățeni beneficiaza de rețea de apa si canalizare.
-Construirea unei grădinițe cu program normal în satul Daia Română, de care vor putea beneficia preșcolarii din comună începând cu anul școlar 2019-2020.
-Modernizarea și dotarea Căminului Cultural, care va putea fi folosit pentru evenimentele culturale, educaționale și sociale ale localității. Prin fonduri venite de la bugetul național se vor realiza investițiile:
-Reabilitarea Drumului comunal 306 Ciugud – Daia Română, care va reduce considerabil timpul parcurs până la Alba Iulia. De asemenea, drumul va constitui și o alternativă de deplasare între Municipiile Alba Iulia și Sebeș.Ordinul de începere al lucrărilor va fi dat în primăvara anului 2019.
-A fost realizata o stație de pompare și o conducta de refulare a apei uzate în comună, prin care apele menajere sunt revărsate în stația de epurare de la Lancrăm. Recepția finală a avut loc în 2018.

Anul 2019 va aduce demararea a încă 4 proiecte pentru comunitate. Odată cu finalizarea procedurilor de achiziție, vor demara următoarele proiecte:
-Reabilitarea clădirii dispensarului uman din Daia Română;
-Construirea unui centru cultural;
-Reabilitarea sălii de sport de la școală;
-Construirea și împrejmuirea unei capele mortuare

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 februarie 2019

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...