Actualitate, Stirea Zilei

Dacii și romanii s-au întâlnit cu elevii din Cugir

Vineri, 8 decembrie 2015, elevii a două instituții școlare din Cugir, respectiv Școala Generală nr. 3 și Colegiul Național David Prodan s-au bucurat de prezența dacilor, romanilor și dansatoarelor din trupa Garda Apulum. Astfel, voluntarii albaiulieni care compun formațiile de reenactment antic coordonate de Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, respectiv Lupii Apulonului, Legiunea XIII Gemina și Magna Nemesis, au susținut două lecții de istorie vie. Bineînțeles că alături de prezentările de tehnică militară dacică și romană, s-a spus și povestea anticei cetăți dacice a Singidavei, care este situată chiar în orașul Cugir.
 Acțiunea a avut în primul rând un scop educativ, dar pe această cale s-a dorit și promovare celei de a X-a ediții a Festivalului Cetăților Dacice, care în vara anului viitor va avea loc în Cugir.
   Evenimentul a fost organizat de Consiliul Județean Alba, Casa de Cultură Cugir, Asociație pentru Istorie Vie Alba Iulia și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia cu sprijinul Societății de Transport Public Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 decembrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...