Actualitate, Cultura, Stirea Zilei, Stiri

Dacă e toamnă e folk la Alba Iulia. A X-a ediţie a Festivalului de Muzică Folk Ziua de Mâine

Mai sunt 10 zile până la debutul celei de-a X-a ediţii a Festivalului-Naţional de Muzică Folk „Ziua de Mâine”, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Alba.

Într-o conferinţă de presă, Ion Dumitrel, preşedintele CJ Alba, a declarat: „Bună Ziua Festivalului Ziua de Mâine. Acum îmi dau seama ce repede au trecut cei 10 ani. Este sărbătoarea folkului românesc. Dacă nu exista Cenaclul Flacăra nu exista Vali Şerban, nu exista nici Festivalul Ziua de Mâine”.

Iniţiatorul şi directorul festivalului, folkistul Vali Şerban, a declarat: „E aproape incredibil că am ajuns la ediţia a 10-a. În 2005 cineva m-a dus la Consiliul Judeţean Alba. M-a primit acolo un om cu părul cârlionţat, mai târziu am aflat că-l cheamă Dan Popescu, m-a dus la altcineva care m-a ţinut un minut şi a acceptat propunerea mea: era Ion Dumitrel. În toamnă, când a dat pârgul, am început acest festival”.

În cadrul festivalului vor avea şi două lansări de carte:
Vali Şerban: Istoria unui vis (o poveste subiectivă a Cenaclului Flacăra)
Nicu Alifantis: Dicţionarul lui Alifantis.

Ca o premieră a festivalului, Teatrul de Păpuşi „Prichindel” va prezenta un spectacol de animaţie (După Melci) în regia lui Cristian Pepino, cu muzica live a lui Nicu Alifantis.

Vor fi acordate 6 premii:
Premiul I. 1.500 lei
Premiul II. 1.000 lei
Premiul III. 800 lei
Premiul CJ Alba. 500 lei
Premiul de Popularitate 300 lei
Premiu www.folkalba.ro 300 lei

Juriul festivalului este condus de Mihai Cosmin Popescu, realizator de emisiuni muzicale.

Bugetul festivalului este de 250.000 lei, festivalul fiind organizat pe 4 zile. Până la această ediţie erau doar 3 zile de concerte.

În acest moment s-au epuizat cele 100 de abonamente de 60 de lei, dar mai sunt pentru doritori bilete cu 16 lei pentru fiecare seară.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

12 noiembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...