TEATRU ALBA
Actualitate

Curtea de Apel Alba Iulia va începe 2014 cu un nou președinte

Curtea-de-Apel-358Anul 2014 va aduce schimbări în conducerea Curții de Apel Alba Iulia. Actualul președinte al Curții de Apel Alba Iulia, Adriana Petrașcu, care ocupă funcția din 2008 și nu a mai putut candida la un nou mandat, va fi înlocuită cu judecătorul Alexandra Iuliana Paștiu, care a câștigat concursul organizat în cursul lunii noiembrie de Institutul Național al Magistraturii.
Pentru funcția de președinte al Curții de Apel Alba Iulia s-au înscris cinci candidați, dintre care doar judecătorul Alexandra Iuliana Paştiu a susținut ambele probe, ceilalți patru retrăgându-se după proba interviului privind exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere. Aceasta a obținut la această probă nota 9,32, iar la examenul scris privind cunoştinţele de management, comunicare şi resurse umane a fost notată cu 9,60.
Alexandra Iuliana Paștiu a mai profesat și la Judecătoria Aiud și Tribunalul Alba şi a venit din Bucureşti. Au mai candidat pentru această funcţie actualii vicepreședinți Cristina Gheorghina Nicoară şi Aurel Marius Motolea, respectiv Andrei Dorin Băncilă și Sanda Trif.
Schimbări în organigrama de conducere au avut loc loc și la Tribunalul Alba unde funcția de vicepreședinte va fi ocupat de Șchiopu Florica.
La Judecătoria Sebeş, Carmen Simona Răzăilă a obținut un nou mandat de trei ani la conducerea instituţiei..
Concursul nu a fost lipsit de incidente. Potrivit unor surse oficiale, Asociația Magistraților din România a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să verifice condițiile în care s-a desfășurat concursul și dacă se descoperă probleme să se decidă anularea lui.

Distribuie Acum

3 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...