Social

Cursuri de inițiere și specializare în județul Alba

Programele de formare profesională sunt organizate gratuit prin proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“, derulat de XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L Baia Mare și Asociația Pro Factum Alba Iulia.

În perioada următoare, în municipiul Alba Iulia, județul Alba, se vor organiza următoarele programe de formare profesională: „Inițiere în Limba engleză“-seria a III-a; „Competențe informatice-TIC“- seria a IV-a(ambele de inițiere); „Agent vânzări“- seria a V-a; „Competențe antreprenoriale“-seria a V-a(ambele de specializare). Cursurile, asigurate în regim de gratuitate, se adresează persoanelor în căutarea unui loc de muncă, șomerilor, cei mai mulți de lungă durată, și persoanelor inactive. Participanții sunt selectați de specialiștii proiectului, în urma unor sesiuni de informare, consiliere şi orientare privind cariera, individuale și de grup.

Până acum, cursurile au fost absolvite de un număr de 368 de persoane. Absolvenții primesc certificate recunoscute pe piața internă a muncii și în statele din Uniunea Europeană.

Pe lângă programele de formare profesională amintite mai sus, experții proiectului furnizează și servicii de mediere în vederea creșterii ratei de ocupare, dar și de asistență și consiliere pentru inițierea unei afaceri. Serviciile sunt furnizate la sediul beneficiarului și partenerilor, dar și prin deplasarea specialiştilor proiectului în comunele și orașele din județele Alba și Sibiu(regiunea Centru), Maramureș și Satu Mare(regiunea Nord-Vest). Metodele de lucru ajută la completarea, diversificarea și îmbunătățirea serviciilor asigurate de instituțiile statului. Proiectul „ȘANSA mea în ȚARA mea“ are ca scop combaterea șomajului și creșterea ratei de ocupare pe piața muncii. A demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni şi un buget total de 5.632.100 lei. Este co-finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Axa prioritară: 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare”, „Domeniul major de intervenţie: 5.1. Dezvoltarea și implementarea măsurilor active de ocupare“.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

19 iunie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...