Actualitate

Curs de formare destinat voluntarilor antidrog din cadrul CPECA Alba(FOTO)

În perioada 13–22 octombrie, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba a organizat un curs de formare pentru 14 voluntari antidrog, voluntari recrutaţi din cadrul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia.
Obiectivele cursului au vizat dobândirea unor cunoştinţe privind conceptul de voluntariat, atribuţiile Agenţiei Naţionale Antidrog şi a activităţii de voluntariat din cadrul acesteia, definirea conceptelor de bază, clasificarea drogurilor, efectele bio-psiho-sociale ale consumului de droguri, precum şi dezvoltarea unor abilităţi şi competenţe în domeniul educaţiei antidrog necesare pentru implicarea ulterioară a voluntarilor în activităţi preventive specifice, de tipul educaţiei între egali.
Cursul a avut durata de 40 de ore, a fost susţinut de formatori autorizaţi din cadrul Centrului Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia şi s-a realizat în baza „Manualului formatorului – Informat, Dispus, Capabil” elaborat de specialişti ai Agenţiei Naţionale Antidrog. Metodele şi tehnicile utilizate au fost interactive, având rolul de a implica participanţii cât mai mult în activităţile propuse.
S-a dovedit că educaţia între egali este una dintre cele mai eficiente metode de transmitere a informaţiilor importante şi sensibile pentru adolescenţi şi tineri, precum riscurile consumului de droguri, deoarece oamenii au tendinţa să fie mai receptivi la persoane cu care au lucruri în comun, sunt mai atenţi, mai deschişi şi asimilează mai bine informaţiile prezentate de o persoană cu care împărtăşesc anumite caracteristici (vârsta, mediu, statut social, religie etc.), în cazul adolescenţilor, cea mai importantă caracteristică fiind cea a vârstei şi a preocupărilor comune.
În perioada imediat următoare, noii voluntari formaţi în educaţia antidrog vor fi implicaţi, alături de specialiştii CPECA Alba, în activităţi de prevenire a consumului de droguri în mediul şcolar şi în comunitate.
100_6869

100_6880

100_6884

20141013_092057

20141014_114327

20141014_122427

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...