Actualitate, Stirea Zilei, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Foto, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Cupru Min Abrud a cheltuit 200.000 de lei pentru salvarea bisericii din satul Vința

Cupru Min Abrud și Muzeul Astra Sibiu au anunță punerea pietrei de temelie pentru reconstruirea bisericii din satul Vința, jud.Alba, strămutată cu sprijinul companiei. 
La ceremonia ce se va derula sâmbătă, 13 iulie, la sediul muzeului Astra din Sibiu, vor participa membri ai conducerii și angajați ai companiei. Unii dintre aceștia au contribuit direct la operațiunile de salvare a monumentului care va fi reconstituit.
Cupru Min este singura companie de stat din România care a salvat o biserică. Societatea a încheiat un acord cu Arhiepiscopia Alba Iulia și Muzeul Astra Sibiu, pentru strămutarea bisericii din comuna Vința, amenințată de apele iazului de decantare din Valea Șesei, în urma lucrărilor de extindere a acestuia. Totalul finanțării Cupru Min este de 200.000 lei, la care se adaugă contribuția logistică.
În programul evenimentului din 13 iulie figurează slujba de punere a pietrei de temelie și evoluția unor artiști consacrați național sau local, prezenți prin eforturile companiei: Corul bisericii din Lupșa, Ansamblul “Ieudeni am fost ș-om si” din Ieud, Ansamblul ”Țarina Cupru Min Abrud”, Nicolae Tuhut, frații Chindriș și capul de afiș al spectacolului, VETA BIRIȘ. 


Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 iulie 2019

About Author

administrator


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...