Cătălin Drulă, de la Asociația Pro-Infrastructură, a publicat astăzi, pe pagina lui de Facebook și pe forumul peundemerg.ro imagini despre modul în care se desfășoară lucrările de reparații la tronsonul de autostradă Sibiu – Orăștie, începute în primele zile ale lunii septembrie, se arată într-o relatare publicată pe platforma romaniacurata.ro
”Am fost ieri să văd cu ochii mei autostrada închisă după 9 luni, adică lotul 3 din autostrada Orăștie-Sibiu. Pe scurt: apa își face de cap cam peste tot în zona respectivă infiltrându-se în terasamente și producând alunecări de teren. Fără să îmi arog vreo expertiză, cred că e nevoie de soluții serioase și masive de consolidare și drenare care, probabil, nu mai pot fi efectuate în cadrul contractului existent. A ieșit un mic fotoreportaj pe care îl puteți vedea aici”, scrie Cătălin Drulă, pe Facebook.
Costul tronsonului (cu finanțare europeană) a fost de 137 de milioane de euro. În această vară, directorul de investiții de la CNADNR, Alin Goga, a declarat la Realitatea TV că lucrarea a fost decontată deși existau peste 300 de deficiențe constatate de către specialiștii companiei. ”Tot ce am plătit trebuie scos afară și să construim, din nou, de la zero. Planurile de alunecare sunt avansate. Şi ce este cel mai grav este că noi am avut rapoarte comandate de CNADNR, de constructor, care ne-au spus și am știut şi din raportul doamnei Sanda Manea, profesor la Universitatea de Construcții București, că sunt greșeli de proiectare și de execuție. Am știut din decembrie, anul trecut, și noi am plătit autostrada integral, în condițiile în care am știut că lucrurile sunt făcute greșit”, a spus Alin Goga. Acesta a avertizat că există posibilitatea ca, din această cauză, UE să ceară banii înapoi. La câteva zile după aceste declarații, Alin Goga a fost demis.
Autostrada mai e ”celebră” și prin faptul că a fost inaugurată anul trecut cu câteva zile înainte de începerea oficială a campaniei electorale.
Oficial, actualele lucrări de reparații ar trebui să dureze o lună și jumătate, iar costurile ar urma să fie suportate de constructor.
***
Câteva imagini de pe Forumul peundemerg.ro (explicațiile aparțin autorului foto). Mai multe imagini aici.
Lasă un răspuns