Actualitate, Casa si Gradina

Cum să îţi termoizolezi casa corect

foto: jurnalul.ro
foto: jurnalul.ro

Trecând peste alegerea materialului corespunzător termoizolării locuinţei, trebuie să ştim faptul că o foarte mare importanţă îl constituie modul în care este aplicat materialul pe pereţii casei voastre.

Pentru a beneficia de reducerea de 50 % a facturii de energie este necesar un meşter foarte priceput pentru această etapă deoarece nu este indicat să termoizoleze locuinţa oricine.

Iată ce trebuie să ştim atunci când dorim să ne termoizolăm casă:

– Pentru termoizolarea faţadei casei trebuie să folosim doar polistirenul expandat.

Acesta, prin compoziţie, permite pereţilor să respire împiedicând apariţia crăpăturilor şi a ingrasiei în interior.

Materialul în cauză nu trebuie să beneficieze de o densitate mai mică de 15kg/mc.

– Polistirenul expandat trebuie să fie prins în cordon continuu şi tip cărămidă (latura mai lungă să fie paralelă cu solul).

Urmăriţi cu mare atenţie prinderea acestuia de perete cu dibluri.

În cazul în care diblurile sunt prea mici există riscul să nu se prindă foarte bine de perete şi să nu facă faţă unui vânt puternic.

Deşi pare foarte solid acest sistem (adezivul de prindere ajuta foarte mult la rezistenţa lui) în timp, atât datorită intemperiilor cât şi unor dibluri necorespunzătoare, sistemul de poate desprinde în întregime de pe faţada casei.

– Indicat este să fiţi la faţa locului atunci când are loc procesul de termoizolaţie şi să vă asiguraţi că meseriaşul aplica suficient adeziv pe plăcile de polistiren expandat (minim 12 kg/mp).

În plus, după aplicarea materialului pe perete, urmează prinderea plasei de armare iar aceasta trebuie suprapusă (peste stratul următor) cel puţin 10 cm.

– Un alt aspect la care trebuie să fim foarte atenţi este acela că, rezultatul final, să nu prezinte denivelări sau imperfecţiuni.

Ştiu, meşterii vor spune că totul se retuşează din stratul final de material.

Însă problema nu este aspectul estetic, problema este aceea că fiecare imperfecţiune are drept cauză fie o cantitate mai mare, fie o cantitate mai mică de material.

Acest lucru conduce la „goluri” iar sistemul devine sensibil la intemperii, fiind predispus la infiltrări de apă care conduc, în timp, la degradarea termoizolării.

– Soclul locuinţei dumneavoastră trebuie să fie puţin retras de restul faţadei.

În cazul în care nu se prezintă astfel, întreaga apă, rezultată din intemperii, se scurge pe acesta şi cauzează distrugeri serioase în decursul a câţiva ani.

– Deşi placarea pereţilor unei locuinţe cu polistiren expandat este o etapă foarte costisitoare nu trebuie să scăpăm din vedere faptul că un perete izolat corespunzător este mult mai eficient decât unul neizolat însă cu o grosime de 35 de cm.

Şi, pentru a beneficia de un confort garantat, nu rămâne decât să alăturaţi casei şi o tâmplărie termoizolantă, aleasa în armonie cu stilul arhitectural dorit – din aluminiu, PVC sau lemn.

Scopul Dialuk Construct este acela de a oferi la fiecare lucrare o calitate care să întreacă așteptările clientului. office@dialukconstruct.ro

calin.padurean@dialukconstruct.ro TEL: +40 742 388 043 (Orange)

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...