Actualitate, Casa si Gradina

Cum să îţi alegi mocheta potrivită

428303_100351836760006_2138664524_nAlegerea unei mochete poate fi o sarcină dificilă atunci când nu ştim exact ce se potriveşte în fiecare cameră din casa noastră. Varietatea largă de mochete disponibile pe piaţa fac din aceste pardoseli alegerea perfectă pentru casa sau biroul nostru. Totuşi, o mocheta poate îmbunătăţi sau poate strica întreg decorului unei case.

Când alegem o mocheta este bine să ne orientăm după câteva detalii simple şi totuşi foarte importante cum ar fi: traficul din cameră, nevoile familiei şi designul camerei. În funcţie de cameră unde amplasăm mocheta este bine să alegem o mochetă mai rezistentă sau mai colorată, mai dura sau într-o culoare neutră etc.

Pentru camera copiilor, de exemplu, este indicat să alegem o mocheta în culori tari, cu modele haioase.

Când ne alegem tipul de mocheta potrivit pentru căminul nostru trebuie să luăm în considerare culorile care se potrivesc ambientării de acasă şi funcţiunea spaţiilor.

Referitor la dimensiuni, se măsoară laturile cele mai mari al camerei şi se adăugă la acestea încă 5-7 cm, ţinând cont de neregularitatea pereţilor.

Mocheta reprezintă o alegere potrivită pentru căminul său biroul nostru având calităţi estetice deosebite, o mare rezistenţă la uzură şi prezentând numeroase avantaje în exploatare.

Modelul mochetei este şi el foarte important, mai ales când ne dorim să achiziţionăm o pardoseală care să completeze  look-ul unei camere.

În ziua de astăzi există nenumărate modele disponibile pe piaţă, din acest motiv, cu siguranţă, fiecare dintre noi va putea alege ceea ce este mai potrivit pentru casa lui.

Mochetă necesită o întreţinere deosebită. Praful care se aşează pe suprafaţa de uzură intra în profunzime şi duce la deteriorarea firelor de aceea mocheta trebuie aspirata cu regularitate.

Pentru zone cu trafic intens, părţile supuse la uzura sunt aspirate zilnic iar întreaga suprafaţă trebuie aspirată, după caz, o dată sau de două ori pe săptămână. În plus, în scopul măririi durabilităţii şi a confortului vizual, mocheta poate fi periata şi chiar spălată cu detergenţi neutri din punct de vedere chimic.

În cazul în care mocheta a fost murdărită cu substanţe lichide sau vâscoase, se recomandă scoaterea imediată a petelor.

De asemenea, materialul din care este confecţionată mocheta trebuie să fie uşor de întreţinut. Holul şi sufrageria unei case sunt două zone extrem de circulate, din acest motiv este indicat să ale gem o mochetă rezistentă, într-o culoare neutră, uşor de curăţat.

Dacă vrei să ai de unde alege mocheta potrivită pentru casa sau biroul tău vino la magazinul Diego din Alba Iulia, Bulevardul Republici, nr. 30 A unde poți găsi mochete de uz rezidențial, comercial, pentru camera copiilor, iarbă artificială la cele mai bune prețuri.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...