Actualitate, Casa si Gradina

Cum să îţi alegi covorul potrivit

424031_100350850093438_1104813993_nAtunci când alegi un covor pentru locuinţa ta trebuie să ai în vedere diferite criterii.

Covoarele sunt disponibile în foarte multe culori şi stiluri, texturi şi fibre şi există o serie de calităţi par ticulare pentru fiecare dintre acestea, aşadar va trebui să te gândeşti care se va potrivi cel mai bine în interiorul căminului tău.

Categorii de covoare

Cele mai frecvente categorii de covoare din zilele noastre sunt cele cu fir tăiat şi cele cu fir buclat.

Referitor la aceste două categorii trebuie să ai în vedere faptul că, de regulă, covoarele cu fir tăiat sunt mai puţin rezistente decât cele cu fir buclat, acestea din urmă fiind recomandate pentru zone cu un trafic intens.

Alegerea culorii potrivite

Un alt aspect pe care trebuie să-l ai în vedere este culoarea şi imprimeul covorului.

Covoarele de culori deschise ajută la crearea iluziei unui spaţiu mărit, transformând încăperea într-una mai încăpătoare, însă pe acestea se va observa mult mai uşor murdăria.

Dacă ai animale de companie sau copii mici, tonurile închise sunt cele mai recomandate pentru covoarele din locuinţa ta deoarece murdăria nu se va observa foarte uşor.

Există o serie de modele interesante pentru covoarele închise la culoare, fiind ideale pentru cei pasionaţi de stil.

La Diego găseşti următoarele nuanţe de covoare

De la crem la maro
Nuanţele de natur şi culorile pământii sunt deosebit de îndrăgite astăzi, ele oferind căldură şi sentimente plăcute pentru toate vârstele. Maroul poate fi combinat extraordinar cu nunaţele de bej sau de crem, dar mai nou este foarte îndrăgit şi împreună cu câte o culoare puternică, vivace. De exemplu, folosit în combinaţie cu verde sau turcoaz, va crea în încăpere o atmosferă animată, tinerească şi modernă.

Nuanţe de verde
Cu accesoriile şi perdelele atrăgătoare, de culoare verde, în orice perioadă a anului putem să ne redecorăm şi să ne vrăjim căminul. Nuanţele de verde au un efect benefic unic asupra corpului uman, fiind relaxante pentru sistemul nervos. Verdele este culoarea cea mai odihnitoare pentru ochi. Verdele se găseşte la mijlocul scalei culorilor, culoarea sa complementară fiind roşul. Prin combinarea acestora în încăpere se obţine un efect vibrant şi
intensiv, pe când verdele folosit împre ună cu nuanţele de galben realizează un efect delicat, primăvăratec.

De la terra la bordo
Roşul ca şi culoare de bază este foarte dominant, de aceea în sine are un efect puternic. Îl putem estompa şi combina cu alb, gri şi mai ales cu negru, pentru a crea atmosfera dorită căminului nostru. Folosind nuanţele calde de terra putem aduce atmosfera mediteraneană în camerele noastre, pe când cu bordo vom crea eleganţă în jurul nostru.

Nuanţe de albastruviolet
Nuanţele de albastru-violet pot genera atât căldură cât şi rece, prin modificarea nuanţelor de albastru şi roşu din ele. Culorile de violet au efect de energizare a ambientului, emanând creativitate şi linişte, generând un sentiment pozitiv în oricare încăpere a locuinţei ar fi folosite. Din cauza personalităţii lor, folosirea acestor nuanţe pe suprafeţe întinse poate induce tristeţe, dar ca şi culori complementare, alegerea lor este perfectă în combinaţie cu alb şi nuanţe de gri şi naturale. Naunţele de albastru aduc o prospeţime senină în cămine.

De la gri la negru
Nuanţele de gri lărgesc spaţiul dar nu prea dau senzaţia de cald, recomandându-se folosirea lor în combinaţie cu culori intense, cum ar fi albastru, roz sau roşu. Culoarea neagră se recomandă a se folosi la amenajările interioare numai ca şi culoare auxiliară, chiar şi aşa ea ajutându-ne să obţinem un interior elegant, sau unul dinamic şi vibrant datorită contrastelor.

De la galben la portocaliu
Culorile înviorătoare galben-portocalii au o influenţă bună asupra noastră, ne induc o voie bună, radiază căldură, şi ajută activitatea mentală. Galben deschis este culoarea intelectului, a prospeţimii şi a bucuriei. Cu ajutorul nuanţelor calde de galben şi portocaliu, vom reuşi să creăm acasă la noi o atmosferă veselă, mediteraneană. Se pot combina foarte bine cu culorile de verde şi maro.

Dacă nu te-ai hotărât vino la magazinul Diego din Alba Iulia, Bulevardul Republicii, Nr.30 A, tel: 0358566317 unde vei găsi în mod sigur covorul potrivit.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

2 iulie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...