Actualitate, Sanatate, Social

Cum să întărim imunitatea organismului

foto: marieclaire.co.uk
foto: marieclaire.co.uk

Vi s-a întâmplat să răciţi în plină vară, să vă simţiţi obosiţi chiar dacă abia v-aţi dat jos din pat după mai bine de 8 ore de somn, sau să aveţi tot felul de probleme repetate la nivelul pielii? Cel mai frecvent diagnostic în acest caz este existenţa unui sistem imunitar scăzut! De ce este sistemul imunitar atât de important? “Sistemul imunitar este o reţea de celule, ţesuturi şi organe, care lucrează împreună pentru a apăra organismul împotriva «invadatorilor» externi – microbi, bacterii, micro-organisme, fungi etc. Prima linie de apărare constă în alegerile pe care le facem zilnic legate de stilul de viaţă. Însă simplă alimentaţie nu este suficientă, iar aici intervin suplimentele nutritive!”, a explicat dr. Eduard Bolohan, medic specialist, reprezentant medical al Novadiet.

“Trucuri” la îndemână pentru a “păcăli” diversele boli:

Trebuie sa aveti o alimentaţie echilibrată. În cazul în care consideraţi că din alimentaţia voastră lipsesc fructele şi legumele luaţi în considerare varianta unor multivitamine sau alte suplimente.

Aveţi grijă de digestie. Dacă sistemul digestiv nu funcţionează correct, sistemul nostru imunitar are şi el de suferit. Pentru o bună digestie şi rezistenţa la factorii de mediu puteţi apela la probiotice.

Evitaţi situaţiile stresante deoarece acestea contribuie la slăbirea imunităţii.

Respectaţi orele de somn. Dacă nu ne odihnim suficient corpul nostru nu este pregătit să facă faţă stresului zilnic. De acea este important să dormim 7-9 ore pe noapte.

Faceţi mişcare zilnic. Studiile arată că exerciţiile fizice zilnice sporesc activitatea celulelor responsabile de sistemul imunitar.

Luaţi-vă doza de…soare. Vitamina D are un rol important în întărirea sistemului imunitar. Pentru un aport crescut de vitamine D puteţi opta pentru suplimente.

supliment imunitateNovitake, produs de compania Novadiet, este un supliment indicat în întărirea sistemului imunitar împotriva răcelilor şi reducerea simptomelor alergiilor.

Un trio medicinal inedit: Ciupercile Maitake, Shiitake şi Reishi!

Novitake se diferenţiază de produsele destinate întăririi imunităţii prin compoziţia bogată în ciupercile medicinale – Maitake, Shiitake şi Reishi.

1. Maitake, denumită şi “regele ciupercilor” , este un stimulant natural al imunităţii organismului uman. În plus Maitake se remarcă şi prin activitatea antitumorala, reducerea nivelului glicemiei şi prin efectul hipotensiv.

2. Reishi ajuta la curăţarea organismului de toxine, inclusiv a ficatului, îmbunătăţind astfel funcţia hepatică şi la consolidarea imunităţii. Polizaharidele existente în ciuperca Reishi stopează creşterea tumorilor maligne şi reduc efectele secundare ale chimioterapiei.

3. Shiitake este o altă ciuperca responsabilă cu întărirea sistemului imunitar, având de asemenea şi proprietăţi antibacteriene şi antivirale. La fel ca şi în cazul ciupercilor Maitake şi Reishi, Shiitake este folosită în terapia pacienţilor cu cancer.

Novitake se prezintă sub formă de fiole, uşor de administrat fie simple fie diluate cu apă sau suc de fructe.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 august 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...