Diverse

Cum alegem bicicleta pentru copii?

Exista o serie de instrumente care fara indoiala ne-au marcat copilaria, motiv pentru care multi dintre noi le indragim si astazi. Dintre cele mai indragit instrumente de care am avut parte in perioada respectiva, cu siguranta bicicletele ocupa un loc important pentru fiecare dintre noi. Cunoastem foarte bien faptul ca bicicleta este mai mult decat un simplu instrument care permite deplasarea cu usurinta pe distante ceva mai lungi, acestea devenind in ultima perioade un simbol al unei vieti active si implicit sanatoase.

Biciclete copii – Bekid.ro

Pentru copii, bicicleta reprezinta fara indoiala un mister pana in momentul in care acestia inteleg in totaliate modul in care acestea functioneaza. Cand acestia reusesc sa inteleaga acest lucru, bicicleta va deveni cu siguranta modalitatea preferata de joaca. Mai mult decat atat o bicicleta inseamna pentru un copil un motiv de bucurie si coordonare simultan. Problemele apar insa atunci cand parintii vor sa achzitioneze o bicicleta pentru cel mic. Alegerea nu ar fi una grea daca optiunile ar fi restranse, insa astazi avem optiuni multiple atunci cand vine vorba despre biciclete. In acest sens, www.bekid.ro ne ofera cateva sfaturi utile cu privire la modul in care trebui sa alegem o bicicleta.
Cel mai important aspect cu privire la alegerea unei biciclete adecvate, este acela legat de corelarea dintre varsta si greutatea copilului. Astfel avem cateva categorii menite sa ne failiteze alegerea unei biciclete:
– La 2-5 ani: la o inaltime de 70-90 cm, diametrul rotii va fi de 30 cm
– La 4-8 ani: la o inaltime de 85-110 cm, diametrul rotii va fi de 35 cm
– La 6-10 ani: la o inaltime de 110-130 cm, diametrul rotii va fi de 45 cm
– Peste 10 ani: la o inaltime de Peste 130 cm, diametrul rotii va fi de 50-60 cm

Un alt aspect important al unei biciclete pentru copii este reprezentat de sistemul de franare al acesteia. La ora actuala exista doua tipuri de frane aferente tuturor bicicletelor, astfel ca avem sistemul de franare de tip torpedo, care se realizeaza prin pedalarea in spate si cel care se actioneaza de pe ghidoanele bicicletei. In aceasta situatie, daca cel mic se afla la o varsta mai frageda, este recomandat sa optati pentru primul tip de frane avand in vede ca acesta nu are suficienta putere de a actiona franele manuale. Odata ce acesta incepe a intelege frana manuala si modalitatea de actionare a acesteia, puteti opta fara probleme pentru al doilea tip.
Un alt criteriu de selectie ste cel al materialului din care este confectionata. Aveti in vedere optarea pentru un material usor dar rezistent simultan. Nu uitati totodata de echipamentul de protectie menit sa sporeasca siguranta celui mic.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 aprilie 2015

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...