Agricultura, Stiri, Stiri Blaj

Culturile agricole şi pomicole trebuie tratate împotriva rozătoarelor

Condiţiile climatice din ultima perioadă pot favoriza apariţia şi evoluţia dăunătorilo: şoareci de camp, avertizează specialiştii Unităţi Fitosanitare Alba. Acestea pot cauza pierderi importante la culturile de cereale păioase, rapiţă, lucernă, trifoişti, pepiniere pomicole şi dendrologice.
Pentru prevenire şi combatere se recomanda executarea tratamentului numai pe parcelele pe care s-au depistat vetre cu galerii active.

Pentru efectuarea tratamentului, folosiţi unul din produsele:

1. BROMAKOL=25 – 50 g. momeli/galerie activă.

2. REDENTIN 75 RB= 6,0 kg/ha aplicat la galerie. Produsul este omologat pentru combaterea şoarecilor de câmp la culturile de rapiţă,cereale păioase semănate în toamna 2014 şi plantaţii de pomi fructiferi putind fi aplicat şi cu echipamente terestre sau avio numai când terenul este acoperit cu cultură (vegetaţie) mai mult de 80% în doze de 20-40 kg/ha la culturile de rapiţă şi cereale păioase.

Perioada optimă de tratament este la depistarea dăunătorului şi depăşirea densităţii de 10 colonii active/hectar.
Momelile se împrospătează după 7 zile,folosind aceleaşi doze. Pentru protecţia vânatului şi prevenirea degradării în urma ploilor se recomandă ca momelile toxice să se aplice în tuburi confecţionate din materiale impermeabile.
Alte recomandări: PARCELELE TRATATE VOR FI INSCRIPŢIONATE CU PLĂCUTE AVERTIZOARE: ‘’TEREN OTRĂVIT! ‘’

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 octombrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...