Actualitate, Social

Cugirul va avea nod rutier la autostrada de pe culoarul 4, Sibiu-Nadlac

foto: rca-ieftin.ro
foto: rca-ieftin.ro

Cugirul va avea nod rutier la autostrada de pe culoarul 4, Sibiu-Nadlac, deși acest fapt nu a fost prevăzut în proiectul inițial. Aceasta este una dintre ultimele vești bune pe care PNL Alba o anunță public.

După recepția finală a lucrărilor de la sfârșitul acestui an a tronsonului Orăștie – Cunța, anul viitor va începe construcția nodului rutier, cu finanțare din bugetul de stat.

Am promis acest lucru cugirenilor și mă țin de cuvânt. Împreună cu domnul primar al Cugirului, Adrian Teban și cu domnul vicepreședinte al CJ Alba, Florin Roman, am făcut toate demersurile posibile ca și Cugirul, orașul meu natal, să aibă nod rutier la autostradă.

Este un lucru excelent pentru cugireni, vom atrage mai ușor investitori și se vor crea mai ușor noi locuri de muncă.

Ca urmare a discuțiilor cu ministrul liberal al Finanțelor, dl. Daniel Chițoiu, avem acum nu doar confirmarea privind realizarea proiectului, ci și finanțarea.

Mă bucur că și CNADR s-a convins de utilitatea nodului rutier de la Cugir. Este ca să zic așa, un cadou de sărbători pentru cugireni„, a precizat președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.

În urma demersurilor făcute de vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, pe autostrada Sebeș – Turda a fost obținut nodul de nord (coborare/urcare) la Alba Iulia în zona Pârâul Iovului, dar și nodul rutier de la Decea (coborare/urcare), pentru scoaterea din izolare a localităților Unirea, Lunca Mureșului și Ocna Mureș.

Cele două noduri rutiere nu figurau în proiectul tehnic inițial. Nodul rutier de nord de la Alba Iulia va permite conform PUG-ului aflat în avizare, descărcarea traficului rutier de pe viitoarea autostradă Sebeș – Turda, spre zona Munților Apuseni.

În 19 decembrie a.c. urmează să fie stabiliți, de către CNADR, câștigătorii licitației, în primăvara lui 2014 se așteaptă ordinul de începere a lucrărilor din partea Ministerului Marilor Proiecte, iar în 2016 va fi recepționată autostrada Sebeș – Turda, ea urmând să lege Alba de Europa, și urmând a fi un important pol de dezvoltare al județului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 noiembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...